O pizza (mare) si o portie de spaghete, va rog!

Noi, oamenii moderni, sintem bombardati in permanenta de probleme, griji, avem presiuni din toate partile, trebuie sa fim atenti la fiecare miscare si trebuie sa tinem cont de un milion de lucruri. Paradoxal, una dintre problemele cele mai mari cu care ne confruntam o reprezinta kilogramele!

O pizza (mare) si o portie de spaghete, va rog!

Daca punem un kilogram in plus, ne deprimam; daca punem trei, sintem deja in pericol, iar daca punem sase, atunci situatia devine atit de crincena incit incepem sa avem probleme chiar si de status.

Nu mai apartinem elitelor, adica oamenilor slabi si/deci cu respect de sine. Si, in goana dupa acest deziderat, de a fi slab, uitam sa traim. Uitam cit de bine ne face o portie de spaghete, o pizza buna sau un pahar de vin rosu.

Daca as pune in balanta viata fara calorii (si fara nici cel mai mic viciu) cu viata fara privatiuni culinare, in cazul meu va cistiga intotdeau­na ultima varianta. Pentru ca, inainte de toate, imi place sa traiesc bine, sa ma bucur de lucrurile care imi creeaza placere.

Specialistii in beauty iti spun raspicat ca frumusetea fizica vine din dieta alimentara. Partial adevarat. Doar ca o femeie fericita nu va arata intotdeauna mult mai bine decit una nefericita?

Acum, serios, crezi ca e cineva fericit mincind un sparanghel si un broccoli la prinz, in timp ce asteapta savuroasa cina compusa dintr-un pahar cu lapte si un pumn de seminte? Este cineva fericit atunci cind isi calculeaza mereu caloriile, vitaminele, mine­ralele etc?… Unde este bucuria de a minca bine, o mincare cu gust, de care sa ti se faca pofta?

Asa incit nu pot sa spun ca sint de acord pe deplin cu articolul Laviniei Gogu de la pagina 98, „Ce maninci de esti asa frumoasa?”, cu toate ca exista multe alte adevaruri in el si, recunosc, este un subiect extrem de actual. Sigur ca nu poti sa fii frumoasa daca maninci cartofi prajiti si hamburgeri in fiecare zi, dar, personal, cred ca frumusetea vine in general din fericirea pe care o ai sau nu o ai.

Dintr-o masa buna, dintr-o experienta placuta,dintr-un tort de fructe etc.

Si nu trebuie sa fie Craciun sau Sfintul Valentin pentru a minca ceva dulce, nu crezi?!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle