Exercitiu de stil

Nu de putine ori, eu si colegele mele am fost intrebate – de catre prietene sau cititoare – daca noi perso­nal chiar ne-am imbraca in cutare sau cutare piesa vestimentara pe care o prezentam in revista.

Exercitiu de stil

Ei bine, am realizat in acest numar un mate­rial de moda in care toti membrii redactiei ELLE au ales o piesa din noile trend-uri ale sezonului si s-au fotografiat intr-o tinuta care include acea piesa. Va deconspiram in acest fel ce look ne-a placut fiecareia dintre noi cel mai mult si cu care vom defila in redactie in urmatoarele sase luni. Ne-am amuzat constatind cu surprindere cit de diferit a tradus fiecare din noi trend-urile sezonului de toamna-iarna! Desi toate ne-am incadrat perfect in tendinte, tinutele au variat totusi… de la o extrema la alta. A fost un exercitiu foarte util si am raspuns astfel (prin articolul de la pagina 52) la intrebarea de la inceputul acestui text.

Da, chiar credem in ceea ce scriem!!! A fi la moda nu inseamna a-ti insusi, sezon de sezon, o uniforma, asa cum sustin malitiosii. Iti poti pune amprenta personala (chiar trebuie!) si-ti poti folosi creativitatea, atita vreme cit ai decriptat care este look-ul/ati­tu­dinea la moda.

As vrea sa-i urez bun venit in paginile revistei ELLE lui Marius Chivu, care a preluat stafeta de la Mihaela Nicola si va semna de aici incolo o pagina de autor, in fiecare luna. Sigur, registrul este diferit – daca Mihaela Nicola v-a vorbit („cu manusi”) despre maniere, bun-simt, eticheta si comportament in societate, Marius Chivu va aduce un touch masculin si o viziune de pe partea cealalta a „baricadei”: femeile vazute prin ochii unui barbat si multitudinea de fatete pe care relatia dintre un barbat si o femeie le poate imbraca. Si nu e un barbat oarecare, ci un scriitor tinar (dar si foarte sexy, conform unui top pe care l-am citit acum doi ani), un jurnalist a carui semnatura o puteti gasi in revista Dilema veche.

Un alt articol pe care mi-ar placea sa nu-l ratati este „Corigent la limba romana”. Alina Baisan a vorbit pe Messenger (cum altfel?!) cu citiva tineri care au dat anul acesta bacalaureatul, dar si cu profesori si lingvisti, despre cum se vorbeste si se scrie azi in limba româna si incotro se indreapta aceas­ta. Cum e corect? Festivalul „a inceput” sau festivalul „a debutat”?

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle