ELLE REPORTAJ: Romania Ink

De pe bratele vinjoase ale marinarilor, detinutilor si soldatilor, direct pe scena muzicii pop si pe catwalk-ul parizian! Blamate mult timp pe plaiurile mioritice, tatuajele au inceput sa vada timid lumina zilei si in Romania. Alina Baisan a vizitat cele mai profi saloane si va spune cum sa faceti diferenta dintre amatori si adevaratii artisti!
 

ELLE REPORTAJ: Romania Ink

Prima prejudecata legata de tatuaje o las in sala de asteptare a unui salon românesc: nu arata ni­ci pe de­parte ca un club underground tapetat cu print-uri si graffiti. Sea­­mana mai deg­raba cu cabinetul unui dentist, iar biziitul aparatului de tatuat imi intareste acest sentiment. De data asta insa, din sala de „operatii” se aud hlizelile unor dom­ni­soare care nu par deloc speria­te de ce li se intimpla.

De aici trag concluzia ca arta tatuajelor in Romania nu are mare legatura cu ce am mai vazut eu prin emisiunile L.A. Ink si Miami Ink. Mi-o confirma si Bogdan Ilies­cu, managerul salonului Roxy Tattoo (www.roxy-tattoo.com), in care ma aflu acum: „In Romania, arta tatuajului e subdez­voltata, iar fata de Occident e la pamint. Aici se cer numai lucruri mici, simple: litere, tribale si fluturasi. Nu exista nici o cultura, nici un respect pentru arta asta”. Nu apuca sa termine propozitia, ca in salon intra o clienta care ce credeti ca doreste sa isi tatueze? Un fluturas. O sustine moral prietena ei, care a vrut si ea un tatuaj, dar a renuntat pe traseu. Nu ar putea sa imi dea un motiv pentru care a ales sa se tatueze. Pur si simplu!

De altfel, majoritatea românilor isi fac ta­tuaje pentru ca e cool sau pentru ca au vazut-o pe Rihanna cu o ploaie de stelute pe git sau pe Lady Gaga cu un nou tatuaj pe antebrat. Putini dau o semnificatie anu­me gestului de a-si face un tatuaj. Ionut, unul dintre artistii tatuatori de la Roxy Tattoo, imi povesteste ca cel mai frumos tatuaj pe care l-a facut se gaseste pe bratul unui soldat, care si-a pierdut prietenul in Afganistan.

Pentru Attila, de la Bizzzart Tattoo din Cluj (www.bizzzarttattoo.ro), memorabil rami­ne tatuajul pe care i l-a facut unui fost de­ti­nut politic in regimul Ceausescu, care, in ciu­da trecutului sau, a dorit sa isi ta­tueze ste­ma Republicii Socialiste România. …

Alina Baisan

Citeste continuarea in Elle Octombrie 2010
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle