ELLE MEMORII: MICHAEL JACKSON, DINCOLO DE NEGATIV

In luna decembrie vor fi scoase la licitatie citeva fotografii inedite, realizate de fotograful francez Arno Barni pentru coperta albumului Invincible! In exclusivitate pentru ELLE, membrii echipei care au colaborat la aceasta sedinta foto vorbesc despre experienta lor memorabila.

ELLE MEMORII: MICHAEL JACKSON, DINCOLO DE NEGATIV

Nu l-ati vazut niciodata astfel pe Michael Jackson! In 1999, pentru coperta albumului sau Invincible, starul a dorit sa se arate lumii asa cum era in realitate: fragil si neretusat, iar cel care l-a surprins in aceasta lumina a fost tinarul fotograf Arno Bani.

Multumita lui Pierre Bergé, aceste fotografii uimitoare vor fi, in sfirsit, dezvaluite publicului in decembrie, la Paris, in cadrul unei licitatii exceptionale. Acestea sint detaliile de culise ale unei me­morabile sedinte foto. Toti tremura de emotie cind vorbesc despre asta. Toti au in voce aceeasi bucurie infinita, dar si aceeasi tristete nemasurata. Pentru ca de zece ani asteapta sa li se dea voie sa vorbeasca despre aceste fotografii si despre acele ore magice petrecute alaturi de Michael Jackson. Si, in acelasi timp, pentru ca omul pe care l-au descoperit cu acel prilej si pe care l-au iubit incepind din acel moment nu mai este printre noi.

Arno Bani, fotograful acelor ima­gini de exceptie, in care vedeta din Thriller apare cu toata sensibilitatea si frumusetea sa ireala, a decis sa astepte inca un an dupa moartea starului. Pentru a lasa sa se estompeze isteria morbida a presei. A refuzat cu indirjire ofertele pentru copertile revistelor si cecurile cu multe zerouri in coada. A dorit ceva demn.

Si iata motivul pentru care Pierre Bergé, celebrul tovaras de viata al lui Yves Saint Laurent si un nume cu rezonanta in istoria modei, i-a oferit posibilitatea de a publica aceste imagini intr-un superb album, organizind cu acest prilej si un eveniment cu totul deosebit, in cadrul caruia vor fi licitate fotografiile.

Inca ma mai intreb daca totul s-a intimplat cu adevarat”, imi marturiseste Arno Bani, amintindu-si de acea noapte din aprilie 1999, cind a primit un telefon de la o persoana care ii vorbea in engleza, si pe care a inteles-o cu dificultate… ex­ceptind mentionarea unui nume: Michael Jackson.

Florence Besson

Traducere si adaptare de Crina Alexe

Citeste continuarea in Elle Decembrie 2010

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle