ELLE INSPIRATIE: Spune-mi ce te inspira ca sa iti spun cine esti

Toata lumea a avut cel putin o colega de clasa care dadea tonul in materie de tunsori avan­gardiste, o pasiune (ne)decla­rata pentru Corina Chiriac, Angela Similea sau Sue Ellen Ewing! Maurice Munteanu se intreaba cum arata moda care ne inspira.

ELLE INSPIRATIE: Spune-mi ce te inspira ca sa iti spun cine esti

VECINA DE BLOC

Imi aduc aminte cu emotie de vecina mea de scara, Miruna M. Locuia la etajul 7, voia sa se faca actrita, se imbraca aproape tot tim­pul in negru, avea o voce dramatica si se plimba cu non­sa­lan­ta pe terasa blocului, chiar pe margine, spre disperarea parintilor si admiratia copiilor. Miruna asculta cu frenezie Corina Chiriac, ii stia pe dinafara absolut toate piesele, fredona strengareste „Strada Spe­rantei” si in­cerca (fara succes) sa isi machieze genele intr-o maniera similara. Am aflat peste multi ani, de la Alexandru Aba­giu, care era secretul genelor tip Corina Chiriac – machiezi chiar la baza pleoapei inferioare, aproape minjind genele, si insisti pina cind obtii un efect de post-cabaret! Ei bine, Miruna M. nu avea de unde sa stie aceste lucruri in 1986, la numai 8 (opt) ani!
Pe vremea aceea mie mi se parea mai interesanta si mai stilata Angela Similea, dar admiratia mea totala pentru spiritul liber care era Miruna M. m-a facut sa ma indra­gostesc iremediabil de… Corina Chiriac.

Prima concluzie – Ne inspira ce ii inspira pe cei pe care ii admiram foarte tare. A­proa­pe intotdeauna!

CINEMATOGRAFUL SI HIMERELE SALE

Tot in perioada anilor ‘80 luam cu asalt, de cel putin trei ori pe saptamina, cinema­to­graful „Favorit”. Stateam intotdeauna in rindul 12, cel mai bun, gratie unei legitimatii tip V.I.P. (multumesc, mama!) si devoram totul, orice. Acolo am ris pina ce era sa lesin la Acea pisica bleste­ma­ta, m-am indragostit, pe rind, de Simone Signoret, Brigitte Bar­dot, Sophia Loren si… Vivian Alivizache! Dar momentul personal de glorie marca cinema „Fa­vorit” a coincis cu premiera filmului Evil Un­der the Sun, o ecranizare imperiala dupa Agat­ha Christie. In momentul in care a aparut pe ecran Diana Rigg, mi s-a taiat respiratia! Am adorat-o din prima se­cun­da si am cascat ochii mari, mari de tot, la cele mai spectaculoase rochii de seara si la cele mai sofisticate tinute pentru plaja! As fi dat orice sa miros si eu parfumul cu care se stropea din abundenta Diana Rigg si care se numea Le Souffle de la Mer, dar tot mama m-a lamurit si de aceasta data si mi-a spus ca cel mai probabil acest parfum nu exista si ca era vorba, fara doar si poate, de un clasic Nina Ricci!

Cea de a doua concluzie – Divele care iti marcheaza copi­la­ria te vor insoti pina la maturitate! Aproape intotdeauna!

Citeste continuarea in ELLE Ianuarie 2012!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle