ELLE FENOMEN – LITERATURA URBAN FANTASY: Cine o citeste si de ce?

Inarmata cu ustu­roi, crucifixuri si alte arme magice, Alina Baisan investi­gheaza fe­no­menul citi­torilor „bintuiti“ de literatura fantasy.

ELLE FENOMEN – LITERATURA URBAN FANTASY: Cine o citeste si de ce?

Pur si simplu, imi iubesc job-ul. Unde in alta parte ai mai putea citi fraze de genul celei care urmeaza, in timpul orelor de birou si sa numesti asta „documentare”: „Cassie ar fi trebuit sa il respinga, ar fi trebuit sa fuga de el. In loc de asta, cu un icnet sugrumat, isi in­gro­­pa fata in umarul lui, in mingiierea pu­lov­e­­rului lui gros, tricotat. Ii simtea acum cal­dura peste tot, ancorind-o, adapostind-o. Pro­tejind-o. Mirosea atit de bine – a frunze de toamna, a focuri din lemne si a vint dinspre ocean. Inima ei bubuia cu putere”. In fine. Nu e o fraza din cartile Sandrei Brown, cum ati crede. Iar continuarea acestei scene fierbinti nu e altceva decit un sarut cast. E dintr-o carte cu zine sau vrajitoare, cum vreti sa le spuneti, semnata de au­toa­rea celebrei serii Jurnalele vampirilor, L. J. Smith.

De altfel, pe biroul meu stau teancuri de carti cu vampiri, vircolaci, zine, ingeri si tot felul de alte personaje fantastice. Din cind in cind, atunci cind imi piere inspiratia, mai rasfoiesc cite una. Sint foarte addicti­ve! Iar cind termin cu cartile, intru pe You­Tu­be sa vad daca a mai aparut vreun trailer din ultima ecra­nizare a seriei Twilight, Brea­king Down.

Tot in numele do­cu­men­tarii am urmarit filmul care i-a facut celebri pe Robert Pattinson si Kristen Stewart. Un lucru pot sa spun: nici vampirii nu mai sint ce-au fost. Edward, de exemplu, e acest personaj romantic, care pe linga faptul ca intru­chi­pea­za cam toate ca­litatile uma­ne – frumos, bogat, tinar si inaccesibil –, pe deasup­ra, mai e si nemuritor!

Du­pa cum spun adolescentele pe forum-uri, Ed­ward Cullen is the new shit! Ca sa nu mai zic ca sta intr-o casa superba si conduce ultimul model de Volvo! Hm, nimic nou pe YouTube, din pacate! Dar am aflat ca Bella Swan va purta la nunta cu Edward Cullen o rochie Carolina Her­rera! Ce sa zic, isteria vampirilor a a­tins si lumea modei.

Citeste continuarea in ELLE August 2011
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle