ELLE CUPLU: Infidelitatea: shut down sau restart intr-o relatie?

Poate o aventura de o noapte sa rescrie normele de functionare ale unui cuplu sau din contra, le va darama definitiv?

ELLE CUPLU: Infidelitatea: shut down sau restart intr-o relatie?

Fotografiile din acea vara poarta si acum, dupa multi ani, tristetea tradarii. Un mesaj ratacit in memoria telefonului avea sa dea peste cap totul, tocmai atunci, in plin sejur romantic. Aveam prostul obicei de a-mi verifica mesajele, inca de pe vremea cind eram la primele intilniri si armata de fosti-iubiti-transformati-in-amici ma asalta cu telefoane si sms-uri la orice ora din zi si din noapte. Nu atit mesajul, cit modul total neinspirat in care am improvizat o minciuna m-au dat de gol.

Un „nu te cred” sec a pus rapid capat fara drept de apel intregii mele pledoarii. Expresii rasuflate care ti se par ridicole atunci cind le auzi in filme sau le citesti in carti, de genul „lasa-ma sa-ti explic” sau „trebuie sa imi dai o sansa” erau singurele care imi ve­neau in minte. Se izbeau de privirea lui cris­pa­ta ca o rana deschisa. Nu imi parea rau de faptul ca ma culcasem cu altul, lucru total ne­semnificativ, ci de faptul ca el aflase si acum se naruia totul. Si odata cu el, vacanta mult asteptata.

Nu puteam concepe ca ne vom intoarce acasa si vom pune punct. A sunat la agentia de voiaj sperind sa gaseasca un zbor cit mai rapid inapoi acasa. Tot ce au putut sa-i ofere a fost un bilet peste 48 de ore. Ca ii placea sau nu, mai aveam o zi si o noapte de petrecut impreuna, iar eu trebuia sa profit de ele pentru a-l face sa se razgindeasca. In privinta „aventurii”, lucrurile erau simple: bausem intr-o seara prea mult, flirta­sem pe ici, pe colo si, pina sa realizez in ce ma bagasem, deja era tirziu. Asta insemna ca nu il iubeam?

Unele dintre voi vor zice: daca il iubeai, nu faceai asta! Dati-mi voie sa nu fiu de aceeasi parere. Pur si simplu, in seara respectiva s-au aliniat niste lucruri: eu eram prea distrata, el prea departe si tentatia suficient de mare, in­ca­drata in urmatorii parametri: par blond, muschi, ignorant si mult mai tinar – nici pe departe genul meu! Chiar daca ingerasul de pe umarul drept mi-ar fi soptit „Nu face asta. Daca el ar fi de fata, s-ar sim­ti foarte ranit si asta va insemna sfirsitul relatiei voastre”, nu as fi realizat in ce ma bag. Dar pro­babil ca ingerasul de pe umarul drept fusese ademe­nit de dracusorul de pe umarul sting, pentru ca in noaptea aceea nu mi-a zis absolut ni­mic! De realizat am realizat abia in momentul in care el a aflat.

Trecusera citeva saptamini de la „incident” si recunosc ca nu ma foiam noaptea in pat din cauza remuscarilor. In mintea mea, totul a­vea sa fie ca inainte, ca si cum nimic nu s-ar fi in­timplat! Mi-am dat seama ca lucrurile nu stau asa in momentul in care am citit pe fata lui tot raul pe ca­re i-l facusem. In acel moment nu numai ca imi do­ream sa dau timpul inapoi si sa sterg timpenia ca­re atirna de gitul relatiei noastre, dar cumva, in nai­vitatea mea, speram ca totul sa fie dat pe loc ui­tarii si sa ne petrecem vacanta asa cum planui­se­ram de atitea luni. Masina inchiriata ne as­tep­ta cuminte in fata hotelului, la fel si plajele sal­­­ba­tice de pe insula. La insistentele mele, am ple­cat totusi intr-o excursie, dar in spatele masinii, in locul clasicei placute cu „just mar­ried”, atir­na una pe care scria „just cheated”! Ne-am in­tors la hotel la fel de muti precum plecase­ram. Noaptea n-a ve­nit in camera. A doua zi, de di­mineata, s-a intors cu un pa­chet de tigari (se lasase de fu­mat in urma cu citeva luni!) si o int­rebare obse­siva: de ce ai fa­cut-o?

Citeste continuarea in ELLE Septembrie 2011

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle