ELLE BEAUTY: CU SUSUL IN JOS

„Lumea e asa cum o percepi tu. Deci priveste-o diferit, actioneaza diferit si via}a ti se va schimba“, spune Paul Arden. Lioara Bradu iti demons­trea­za cum si de ce, schimbindu-ti perspectiva asupra lucrurilor, te poti transforma dintr-o plain Jane intr-o femeie irezistibila.

ELLE BEAUTY: CU SUSUL IN JOS

Freud avea dreptate cind vorbea despre narcisismul femeilor. Sintem preocupate de felul in care aratam intr-o masura incomparabil mai mare decit barbatii. Ne cumparam haine cu doua numere mai mari (care sa ne ascunda defectele) sau cu doua numere mai mici (sperind ca intr-o zi vom reusi sa intram in ele), ne blestemam nasul, coap­sele si soldurile, dar ne adoram ochii, gitul si bratele (sau viceversa), ne smulgem parul, ne ardem cu lasere si cu acid, ne co­loram ochii, buzele sau un­ghiile cu toate nuantele pamintului, ne punem ple­te, unghii, buze sau sini falsi si sintem profund nefericite ca nu sintem perfecte (uitind cu desavirsire ca nimeni altcineva nu este).

Ne petrecem aproape tot timpul concentrindu-ne asupra alimentelor pe care trebuie sa le mincam, caloriilor pe care trebuie sa le ardem, ridurilor pe care trebuie sa le ascundem, operatiilor esteti­ce pe care trebuie sa le facem… uitind cu desavirsire sa fim fericite si sa ne lasam admirate si iubite. Problema e ca, la un moment dat, toate aceste excese se intorc impotriva noastra: 81% din femei sint ne­multumite de felul in care arata. Dar inainte de a da fuga la farmacia din colt sau la supermarket-ul de peste drum pentru a cumpara un alt ser, o alta crema, un alt produs miraculous (al citelea oare?) care sa te deza­ma­geasca din nou, gindeste-te cum ar fi daca ai incepe sa faci lucrurile altfel! Invers decit restul lumii…

Sigur, asta nu inseamna sa faci totul pe dos. Ci doar sa schimbi citeva detalii din rutina ta zilnica de ingrijire. La urma urmei, „daca faci me­reu lucrurile corect, pe calea sigura, asa cum face toata lumea, vei fi la fel ca oricine altcineva”, spune Paul Arden (autorul bestseller-ului Whatever You Think, Think the Opposite / Gindeste fix pe dos). Daca vrei sa fii remarcata trebuie sa actionezi… altfel.

Ca sa intelegi mai bine, am facut o lista cu 13 lucruri care, facute pe dos, te vor face sa fii unica, mai frumoasa, mai se­ducatoare si infinit mai fericita. Vorba lui Paul Arden: „It’s wrong to be right; it’s right to be wrong!”. Restul e floare la ureche!

1. Majoritatea oamenilor sar din pat imediat ce aud alarma ceasului des­teptator, deschid larg fereastra sa intre aer curat si isi incep cursa zilnica contra-cronometru. Noi te sfatuim sa faci… exact pe dos: prelungeste sederea in pat atit cit simti ca e necesar (chiar si o jumatate de ora). Gindeste-te la lucruri placute, in­tinde-te si rasfata-te ca o pisica. Ai nevoie de un argument stiintific pentru a-mi urma sfatul? Iata-l: trezindu-te lent, vei inhiba producerea de cortizol (hormonul stresului), iar prin intinderi stimulezi sin­gele sa se puna in miscare si iti incalzesti articulatiile. In mod paradoxal, fiind lenesa di­mi­nea­ta, vei observa ca gindirea iti va fi mai lim­pede si tu vei fi mai alerta si incomparabil mai bine dispusa pe tot parcursul zilei.

Citeste continuarea in ELLE Martie 2012
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle