ELLE ANIVERSARE: ELLE – Une histoired’amour

Colaje, fragmente, inceputuri si emotii dintre cele mai diverse! Maurice Munteanu isi aduce aminte cum aratau lucrurile atunci si cum sint ele percepute acum. Elle a crescut alaturi de voi.

ELLE ANIVERSARE: ELLE - Une histoired’amour

Nu demult, la ultima sedinta de redactie, mi-am dat seama ca lucrez la revista Elle de 8 (opt) ani. Nu stiu daca inseamna mult sau putin, tot ce stiu este ca am fost martor direct al unui fenomen pe care nici macar nu stiu cum sa il definesc. Am sa ii dau, generic, un nume de cod si am sa il numesc, pur si simplu, fenomenul glossy. Ei bine, cu aceasta ocazie, i-am propus Roxanei Voloseniuc sa ma lase sa imi aduc aminte. De primele experiente, de primele contacte, de prima sedinta foto, de cum a evoluat fotografia de moda, design-ul. Bref, tot acest fenomen pe care mi-am permis sa il botez fenomenul glossy romanesc.

Iata ca revista Elle a implinit 15 ani de existenta, 15 ani in care si-a permis luxul de a modela citeva generatii, de a lasa femeile sa viseze, de a face performanta si de a transforma notiunea de frumos in cel mai accesibil lux cu putinta. Primul lucru care imi vine in minte atunci cind pronunt Elle este… o poveste de dragoste. Pentru ca, da, Elle a fost, intr-un fel atipic, chiar anacronic, prima mea poveste de dragoste.

CAPITOLUL 1

Intr-o zi torida de august 2004, o zi ca oricare alta, ma aflam la Green Hours impreuna cu o buna prietena. Terminasem un proiect in televiziune, domeniu care nu ma atragea in mod special si, neavind altceva mai bun de facut, am inceput sa visez. Dar am realizat ca, indiferent cit de mult mi-ar placea sa visez, sansele de obtine my dream job sint relativ mici. Dana m-a intrebat atunci ce mi-ar placea sa fac. Mi-am aprins o tigara, am comandat un pahar de vin si, instantaneu, mi-a venit in minte revista Elle. Revista pe care o cumparam lunar, inca de la prima aparitie si pe care o devoram cu o placere diabolica. In citeva minute am aflat numarul de telefon al Izabelei Coman, pe atunci fashion editor Elle si, desi nu imi imaginam ca ma va angaja pe loc, mi-am propus sa o caut si… sa imi ofer serviciile.

Am ajuns chiar in aceeasi zi la o intilnire cu Izabela. Am descoperit un om extrem de relaxat, cu un zimbet usor ironic, care mi-a spus, franc, ca nu ma poate ajuta, pentru ca nu are nevoie de colaboratori. Cu toate acestea, mi-a dat sa scriu un text despre genti, fara sa-mi dea o tema anume, text pe care i l-am trimis in aceeasi seara. Nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap ca a doua zi va suna telefonul si ca Izabela imi va propune o intilnire cu… Roxana Voloseniuc, redactor-sef Elle!

Citeste continuarea in ELLE DECEMBRIE 2012!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle