Cea mai frumoasa industrie

Multi califica moda ca fiind un moft, o indeletnicire frivola, o pierdere de timp sau chiar ceva daunator. N-am sa contrazic pe nimeni si nici n-am sa incerc sa fac apologia importantei imaginii care, in ziua de azi, conteaza, cel putin la prima vedere, mai mult decit ceea ce verbalizezi.

Cea mai frumoasa industrie

Am sa ma refer doar la industria modei care, in acest moment, angajeaza zeci de mii de oameni, contribuie sustinut la dezvoltarea economiei si (deci) hraneste in acest fel multe suflete. Asta ca sa ma rezum la suflete si sa nu intru pe tarimul spiritului… creator, desigur.

In ultima vreme, moda creeaza chiar si idoli. Daca, cu ani in urma, existau citiva designeri care atinsesera celebritatea si vreo doua-trei modele care concurau si ele la un anumit grad de notorietate, ceea ce se intimpla azi, prin comparatie, este uluitor. Anna Wintour, redactor-sef la Vogue USA, a devenit la fel de faimoasa precum Meryl Streep, actrita care a interpretat-o in filmul Diavolul se imbraca de la Prada; Carine Roitfeld (redactor- sef la Vogue Franta) a devenit si ea un star (atit de mare incit fiecare membru al familiei sale are deja un loc in paginile revistelor de mondenitati), iar Anna Dello Russo (Vogue Japonia) si-a lansat chiar si un parfum! Am dat doar citeva exemple. Veti gasi o lista completa la pagina 68, in articolul „Power fashion”, scris de Ioana Ulmeanu, noua noastra colega.

Mi-ar placea teribil ca moda sa ajunga intr-o zi sa fie considerata un fel de industrie de entertainment, sa fie privita ca un proces creativ, dar si educativ, in care sa predomine placerea, spiritul ludic. O industrie la fel de mare ca aceea de la Hollywood… si la fel de magica, cu bugete la fel de mari, cu actori la fel de frumosi. Cred ca am avea astfel o lume muuult mai frumoasa, mai stilata, mai curata, pentru ca aceasta democratizare s-ar reflecta, cu siguranta, in felul in care ar arata moda strazii. Si ce poate fi mai frumos decit sa fii inconjurat de lucruri si de oameni frumosi?!

Va doresc tuturor un 2011 minunat!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle