Regina Elisabeta era prea ocupată cu a fi Regină în loc să fie mamă, spune creatorul serialului The Crown

Lansarea noului sezon al serialului The Crown naște numeroase controverse, atât cu privire la modul în care este prezentată relația dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, cât și la modul în care Regina Elisabeta a II-a se comporta cu copiii ei.

Regina Elisabeta era prea ocupată cu a fi Regină în loc să fie mamă, spune creatorul serialului The Crown

Dacă ar fi să ne ghidăm după noul sezon al serialului The Crown, relația dintre Regina Elisabeta a II-a și copiii ei, în special cu Prințul Charles, este una complexă din punct de vedere emoțional și evident una foarte distantă.

Într-unul dintre episoade, Regina este prezentată cerând ca toți cei patru copii ai săi să fie chemați la întâlniri individuale, într-o încercare formală de a-i cunoaște mai bine. Înainte de aceste întâlniri, Regina cere un „scurt document” în care să fie trecute hobby-urile și lucrurile de interes ale copiilor ei. „O persoană ar detesta să pară neinformată. Sau rece. Sau de la distanță… distantă”, explică Regina în serial, personaj interpretat de Olivia Colman.

Într-un interviu acordat The Times, Peter Morgan, creatorul serialului The Crown, a declarat că el crede că Regina a fost o mamă mai bună pentru Prințul Andrew, născut în 1960, și pentru Prințul Edward, născut în 1964, decât a fost pentru primii ei copii, Prințul Charles și Prințesa Anne.

„Regina era mai preocupată cu a-și găsi locul și a-și face job-ul atunci când primii ei doi copii erau mici”, a declarat Peter Morgan. În ceea ce îl privește pe Prințul Charles, Morgan crede că „acesta avea nevoie de multă dragoste și probabil ea nu a fost în stare să i-o ofere”.

Potrivit mai multor surse foarte apropiate de familia regală britanică, mai mulți membri ai familiei nu sunt deloc mulțumiți de modul în care sunt prezentate unele evenimente în cel mai recent sezon al serialului The Crown.

Acțiunea din cel de-al patrulea sezon al serialului The Crown, abia lansat pe Netflix, începe undeva la sfârșitul anilor ’70, când Regina Elisabeta a II-a, dar și familia, încearcă să găsească o mireasă potrivită pentru Prințul Charles, jucat de actorul Josh O’Connor. Noua serie se concentrează pe relația Prințului Charles cu Lady Diana Spencer (Emma Corrin), devenind, în cele din urmă, Prințesă de Wales.

Biograful regal Penny Junor a declarat pentru The Times of London că Prințul Charles va fi „incredibil de supărat” pentru o scenă în care Lordul Mountbatten (Charles Dance) îi trimite o scrisoare în care susține că familia regală este dezamăgită de relația dintre Charles și Camilla Parker-Bowles (Emerald Fennell).

„Este cel mai crud, injust și oribil portret dintre aproape toate care au existat până acum”, a declarat Junor, acuzându-l pe Peter Morgan, creatorul serialului, că „a inventat lucruri pentru a face o dramă costisitoare”, iar poziția Lordului Mountbatten față de relația dintre Charles și Camilla „nu este deloc corespunzătoare din punct de vedere istoric”.

Mai multe surse apropiate Prințului Charles au declarat pentru The Mail on Sunday că „Prințul crede că serialul prezintă deloc favorabil lucruri care s-au întâmplat în vremuri dificile de acum 25 sau 30 de ani fără a lua în considerare sentimentelor celor implicați”.

„Nu este corect, în special pentru că foarte multe lucruri din cele care au fost prezentate nu reprezintă adevărul”, a declarat o sursă, precizând că Prințul Charles crede că relația lui cu Camilla este prezentată „într-o lumină deloc favorabilă. Este trolling cu un buget de Hollywood”.

Se pare că nici Prințul William nu este fericit cu modul în care serialul prezintă viața familiei sale. Un prieten apropiat al acestuia a declarat că Prințul William „este foarte supărat deoarece părinții lui sunt exploatați și prezentați într-un mod fals, simplist, doar pentru a face niște bani”.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Serialul prezintă anumite scene despre care multe surse din apropierea familiei regale britanice spun că nu au avut loc niciodată. Este vorba despre abuzurile verbale ale lui Charles în ceea ce o privește pe Prințesa Diana și faptul că, la repetiția de dinaintea nunții, Diana l-a confruntat pe Charles cu privire la relația lui cu Camilla.

Citește și:
Filme și seriale pe care merită să le urmărești în această perioadă

Foto: PR, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video