Monumentul prințesei Diana, inspirat de o fotografie a acesteia din 1993?

Monumentul prințesei Diana, dezvelit în ziua în care aceasta ar fi împlinit 60 de ani, e un omagiu adus caracterului prințesei, și pare a fi inspirat de o fotografie din 1993.

Monumentul prințesei Diana, inspirat de o fotografie a acesteia din 1993?

Monumentul prințesei Diana, inaugurat pe 1 iulie 2021 în grădina palatului Kensington de cei doi fii ai săi, William și Harry, chiar în ziua în care regretata lor mamă ar fi împlinit 60 de ani, a contrariat pe mulți, care au fost de părere că statuia nu face dreptate personalității prințesei.

Ce știm până acum este că monumentul prințesei Diana a fost comisionat de cei doi prinți în 2017, pentru a marca a 20-a comemorare a morții ei, și că cei doi și-au dorit ca statuia să reflecte impactul pozitiv pe care mama lor l-a avut asupra lumii întregi, atât prin acțiunile ei umanitare, cât și prin generozitatea ei și felul său de a fi. Statuia a fost arătată lumii prin intermediul unei ceremonii restrânse, la care au luat parte Contele Spencer, Lady
Sarah McCorquodale și Lady Jane Fellowes, frații prințesei, alături de sculptorul Ian Rank-Broadley, designerul grădinii, Pip Morrison, și de președintele comisiei care se ocupă de palatele regale britanice, Rupert Gavin.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Monumentul prințesei Diana, care o înfățișează alături de trei copii, ar fi avut ca scop să reflecte căldura, eleganța și energia Dianei, care s-au văzut în munca ei caritabilă ce a spart tabuuri (prințesa Diana este prima personalitate care a îmbrățișat public o persoană cu HIV când acestea primeau doar rareori tratament, și și-a făcut o misiune din îndepărtarea minelor antipersonal din zonele de conflict). Alăturarea copiilor ar sublinia impactul intergenerațional al muncii sale, iar postamentul este inscripționat cu numele prințesei. O piatră din fața statuii este gravată cu poemul The Measure of a Man, care a fost recitat și la serviciul de comemorare din 2007.

Cei doi prinți, William și Harry, au făcut publică o declarație comună, cu ocazia inaugurării monumentului, în care au subliniat felul în care și-ar dori ca lumea să și-o amintească pe mama lor, pentru dragostea, puterea și caracterul ei, calități care au schimbat viețile oamenilor din întreaga lume, inspirați de prințesă.

Grădina scufundată de la palatul Kensington, locul unde este amplasat monumentul prințesei Diana, a fost creată în 1908, în timpul regelui Edward al VII-lea, și a fost unul dintre locurile preferate de Diana. Acum, locul a primit numele de The White Garden, și a fost plantată cu flori albe sau în nuanțe pastel.

Pentru o vreme, nu s-a cunoscut inspirația pentru monumentul prințesei Diana, care o înfățișează purtând o curea lată cu cataramă, o fustă conică și o cămașă cu un detaliu pe piept, însă acum a fost descoperită o fotografie din 1993 în care Diana apare alături de cei doi fii ai ei, purtând o ținută identică cu cea a statuii ce o înfățișează. Este vorba de imaginea folosită drept cartolină de Crăciun lansată chiar după separarea prințesei de Prințul Charles. Stilul prințesei în imagine este relevant, cunoscut fiind faptul că aceasta a intrat într-o nouă etapă vestimentară, după ce nu a mai fost constrânsă de regulile monarhiei. Așadar, imaginea o arată pe o nouă Diana, hotărâtă să-și trăiască viața și să-și continue inițiativele umanitare, aparent și felul în care cei doi prinți și-ar dori ca lumea să și-o amintească pe mama lor.

Citește și:
Imagini RARE, de colecție, cu Prințesa Diana, pe care nu le-ai văzut până acum (GALERIE FOTO)

Foto: arhiva ELLE, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video