Irina Shayk, în mijlocul unei controverse de dimensiuni internaționale. Ce gafă majoră a făcut supermodelul?

Irina Shayk a provocat un scandal postând pe contul său de Instagram un text care i-a făcut pe fanii vedetei să considere că aceasta sprijină invadarea Ucrainei de către Rusia.

Irina Shayk, în mijlocul unei controverse de dimensiuni internaționale. Ce gafă majoră a făcut supermodelul?

Irina Shayk se află în mijlocul unui scandal de proporții, asta după ce supermodelul de origine rusă a postat pe contul său de Instagram, în secțiunea Stories, o imagine cu o salată rusească și un text considerat de mulți dintre fanii vedetei ca sprijinind invadarea Ucrainei de către Rusia.

Irina Shayk s-a născut în 1986 în fosta Uniune Sovietică, și a devenit cunoscută după 2011, atunci când a fost primul model cu origini rusești care a apărut pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit Issue. Cariera ei a luat avânt, iar din 2016 aceasta a făcut tranziția către moda de prestigiu, apărând în campanii și prezentări ale celor mai multe dintre casele de modă istorice care activează astăzi în industrie. Și viața sa personală a generat interes. Irina Shayk a avut o relație, care a durat din 2009 până în 2015, cu fotbalistul Cristiano Ronaldo. De asemenea, supermodelul a avut o relație cu actorul Bradley Cooper, cu care are o fiică, născută pe 21 martie 2017. Cei doi s-au despărțit în 2019.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Postarea realizată de Irina Shayk a venit ca un șoc pentru fanii supermodelului, având în vedere că aceasta, la debutul invaziei rusești în Ucraina, a declarat că se roagă pentru pace și a anunțat că donează pentru Crucea Roșie ucraineană, îndemnându-și cei peste 18 milioane de urmăritori să sprijine, la rândul lor, poporul ucrainean.

Postarea respectivă, constând într-o imagine a unei salate tradiționale, este însoțită de textul „Russianzz on Wednesday” (ruși miercurea), dar ceea ce este suprinzător este felul în care Irina Shayk a ales să scrie cuvântul „Russianzz”, astfel încât acesta să includă de două ori litera Z, care a devenit un simbol al invaziei rusești în Ucraina. Dacă la debutul războiului litera Z era pictată pe diferite arme și transportoare, indicând, se pare, direcțiile geografice în care urmau să se deplaseze respectivele echipamente militare, curând după litera Z a devenit un simbol asemănat de presă zvasticii, fiind utilizat pe tricouri, în marșuri și pe uriașe afișe stradale în Rusia, ca semn de susținere a războiului. Cuvântul „Russianzz” nu există, scrierea corectă fiind Russians, tocmai această distincție fiind cea care a dus la șocul din rândul fanilor supermodelului.

Contul de Instagram Diet Prada, cunoscut pentru modalitatea în care atrage atenția asupra cazurilor de abuz, plagiat și rele tratamente în industria modei, a semnalat publicului său foarte larg, constând în peste trei milioane de urmăritori, mesajul Irinei Shayk, asta după ce felurite alte conturi ale unor jurnaliști din Ucraina au condamnat ferm mesajul, mai cu seamă că acesta a venit imediat după un atac rusesc sângeros în Vinița. Irina Shayk a șters, între timp, postarea. Însă internauții cer acum brand-urilor cu care lucrează supermodelul să renunțe la colaborările cu ea. Printre marile nume cu care aceasta lucrează în prezent se numără Burberry, Jean Paul Gaultier, dar și Ivy Park, brand-ul deținut de Beyonce.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Citește și:
Ivana Trump: circumstanțele decesului și primele reacții ale lui Donald Trump și ale copiilor lor

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video