Dua Lipa, dată în judecată pentru o imagine în care apare chiar ea

Cântăreața Dua Lipa nu scapă de un posibil proces cu paparazzi – totul pentru o postare de acum mai bine de 2 ani.

Dua Lipa, dată în judecată pentru o imagine în care apare chiar ea

Celebra cântăreață Dua Lipa rămâne în conflict cu paparazzi după ce aceasta ar fi postat pe contul său de Instagram, la începutul lui 2019, o fotografie în care apare așteptând îmbarcarea în avion, pe un aeroport din Statele Unite.

Potrivit documentelor oficiale care au ajuns la BBC News, deși fotografia a ajuns rapid pe rețelele de socializare (în parte, datorită pălăriei supradimensionate de culoare neagră pe care artista o asortase unei ținute de inspirație masculină), Dua Lipa este acuzată că ar fi preluat „intenționat” imaginea pe contul său, „fără permisiunea sau autorizația” celui care a făcut-o.

Integral Images, compania care deține drepturile de autor asupra fotografiilor respective, susține că artista de origine britanică ar fi profitat de pe urma imaginilor în special fiindcă își „monetizează” contul de Instagram în mod constant.

„Contul este monetizat – conține postări special construite pentru a atrage urmăritori care, printr-un link și/sau reclamă sunt invitați să consume produsele Pârâtei, iar Pârâta profită de pe urma acestor activități”, se arată în plângerea înaintată de companie.

Așa cum se arată în legea drepturilor de autor, orice imagine îi aparține fotografului care a făcut-o, și nu persoanelor/subiectului din fotografie. Integral Images a obținut drepturile de autor asupra fotografiei în data de 20 februarie 2021, mai exact la două săptămâni după ce aceasta ajunsese pe profilul vedetei.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Chiar dacă Dua Lipa a șters de mult timp postarea, compania încă îi cere cântăreței să plătească daune în valoare de 150.000 de dolari, să se prezinte la un proces la tribunal și se așteaptă ca în final să primească și un ordin care să o împiedice pe Dua să mai comită și alte viitoare acte de infringement, după cum relatează publicația Insider.

Nu este prima dată când o vedetă intră în conflict cu paparazzi pentru că repostează fotografile acestora fără permisiune explicită. Prin aceeași situație au mai trecut și Gigi Hadid, Khloé Kardashian, Ariana Grande, Justin Bieber, Liam Hemsworth sau chiar Jennifer Lopez, potrivit publicației Complex.

Citește și:
Adela Popescu a născut! Vedeta și Radu Vâlcan au devenit părinți pentru a treia oară

Text: Cristiana Daraban
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video