Angelina Jolie a vândut tabloul pe care l-a primit în dar de la Brad Pitt pentru suma de 11,5 milioane de dolari

Brad Pitt a achiziționat tabloul pictat de Winston Churchill în 2011 și i l-a dăruit soției sale din acea perioadă, Angelina Jolie.

Angelina Jolie a vândut tabloul pe care l-a primit în dar de la Brad Pitt pentru suma de 11,5 milioane de dolari

La începutul acestei săptămâni, Angelina Jolie a scos la licitație unul dintre tablourile pe care fostul său soț, Brad Pitt, i le-a făcut cadou. Este vorba „Tower of Koutoubia Mosque”, singurul tablou pe care Winston Churchill l-a pictat în timpul celui de-al doilea război mondial.

Pictura în ulei – care prezintă un apus de soare în Marrakech, Maroc – a fost oferită în 1943 președintelui american Franklin D. Roosevelt drept cadou cu ocazia zilei de naștere a acestuia.

„Tower of Koutoubia Mosque a fost creat în urma Conferinței de la Casablanca, unde forțele aliate au convenit că numai predarea completă a puterilor Axei va fi acceptată”, a declarat Nick Orchard, directorul secției de artă modernă britanică al casei de lictatii Christie’s. „Este singura lucrare pe care Churchill a pictat-o în timpul războiului, poate încurajat de progresele realizate de aliați în ceea ce el considera a fi una dintre cele mai frumoase țări pe care le-a întâlnit”.

Orchard a adăugat că opera de artă este „fără îndoială cel mai bun tablou realizat de Winston Churchill datorită semnificației pe care a avut-o pentru el și a faptului că evidențiază importanța prieteniei dintre cei doi lideri”.

Deși inițial prețul operei de artă varia între 2.09 și 3.49 milioane de dolari, luni, un cumpărător a cărui identitate a rămas anonimă, a oferit nu mai puțin de 11.5 milioane de dolari pentru a intra în posesia tabloului.

Potrivit publicației New York Post, Brad Pitt a cumpărat tabloul în 2011 și i l-a făcut cadou soției sale din acea perioadă, Angelina Jolie. De asemenea, se pare că actorul ar fi plătit pentru opera de artă 2.95 de milioane de dolari.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Angelina Jolie și Brad Pitt au format un cuplu timp de 12 ani și au fost căsătoriți timp de alți doi ani, până când Jolie a depus actele de divorț în 2016. Cei doi au șase copii: Maddox, Pax, Zahara, Shiloh și gemenii Vivienne și Knox.

Citește și:
Angelina Jolie vorbește despre dificultățile pe care le întâmpină ca mamă: „Am încercat să-mi vindec familia'

Foto: Arhiva Revistei ELLE, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video