Concurs Editura HUMANITAS – Mai 2010

Participa la concurs in perioada 6-20 Mai, raspunzand la cele 2 intrebari, si poti castiga una dintre cele 5 carti - UN ENGLEZ LA PARIS - oferite de Editura Humanitas.


UN ENGLEZ LA PARIS
Autor: Michael Sadler

Ce spera un englez evadat din ceata sa gaseasca in Franta? Joie de vivre, savoir faire si plaisir d’amour. Educatia sentimentala a lui Flaubert se transforma intr-o educatie continentala careia omul nostru i se supune cuminte, asteptand inflorirea. Cum insa orice transplant poate produce efecte secundare, iata-l pe erou jucand intr-o spumoasa comedie a inadecvarii.

Scortos cand lumea e destinsa, ponderat cand totul in jur invita la frivolitate, meditat la „catehismul preludiului“ de doctorande in flirt, el are totusi norocul sa opreasca de fiecare data oistea la doi centimetri de gard.

Daca Sting a cantat melancolic despre un englez la New York, Michael Sadler scrie despre o lume agitata, pestrita si in fond incantatoare. E lumea bacanilor complici, a dentistilor fascinati de meserie, a neorevolutionarilor febrili si carcotasi, a doamnelor sic. Concluzia e la mintea cocosului, nu neaparat galic: cu o asemenea pofta de viata, ingropati in mancaruri rafinate si vinuri de poveste, prietenii de dincolo de Canal n-au cum s-o bage pe Maneca.

MICHAEL SADLER nu e doar romancier. El are in palmares un doctorat despre neputinta poetilor simbolisti francezi de-a scrie fictiune, dar si scenarii pentru BBC Radio 3 sau pentru televiziune, o istorie a rockului in benzi desenate, un film de arta cu Jean-Louis Trintignant in rolul principal si traduceri din Marivaux si Musset.

In 2002-2003 Sadler a adaptat Isteria lui Terry Johnson pentru o reprezentatie a lui John Malkovich la Théatre Marigny din Paris. A tinut cursuri la London University Institute din Paris, a fost decorat cu Legiunea de Onoare si s-a trezit la un moment dat presedinte al Festivalului branzei Livarot. Ii place Schubert, adora Led Zeppelin si nu s-ar da in laturi sa bea, din cand in cand, un pahar de Chateau Pétrus.

Traieste fie la Paris, fie in Touraine, unde isi ingrijeste afectuos prazul din gradina. La fel ca Peter Mayle, Julian Barnes si Stephen Clarke, e indragostit de Franta si nu-si propune sa traverseze foarte des Canalul. Un englez la Paris (Educatia continentala) este primul volum al unei trilogii din care mai fac parte Un englez la tara (Viata in Franta profunda) si Un englez amorezat (Dragostea in Franta profunda).

La acest concurs, membrii inregistrati pot participa zilnic (in limita unui vot pe zi). Mai multe voturi, mai multe sanse de castig!

Va rugam sa verificati ca datele din profilul de membru al site-ului (nume, adresa) sa fie corecte si complete, pentru a nu fi descalificati in cazul castigarii unui premiu. Pentru orice nelamurire legata de concursurile online, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail [email protected].Va rugam cititi si regulamentul site-ului Elle.ro.

Castigatorii din Bucuresti vor veni personal, cu buletinul de identitate, sa-si ridice premiile de la sediul Edipresse AS SRL (Str. Buzesti nr. 50-52, sector 1, Bucuresti), intre orele 10:00 – 18:00. Acestia vor fi anuntati in prealabil prin e-mail, la adresa de e-mail mentionata in profilul din site. Daca premiul nu este ridicat in termen de 14 zile calendaristice de la data la care castigatorul este anuntat prin e-mail, acesta se anuleaza.

Castigatorilor din tara le vor fi expediate premiile prin Posta Romana (drept colet postal simplu) de catre Edipresse AS SRL, la adresa mentionata in profilul din site. Edipresse AS SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea angajatilor Postei Romane si nici in cazul pierderii coletului la postal. Intreg regulamentul de participare si desfasurare a concursurilor organizate pe site-ul www.Elle.ro este disponibil gratuit in pagina Regulament.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din old