Ungaria – o noua destinatie turistica

A venit momentul sa treci in agenda ta de travel o noua destinatie. tara cu care ne invecinam la vest ascunde comori naturale nebanuite, pe care te invitam sa le descoperi!

La scurt timp dupa cucerirea Panoniei de catre legiunile imparatului Tiberius in anul 10 i. Hr., romanii au profitat din plin de puzderia izvoarelor termale gasite aici pentru a pune in aplicare sloganul „salus per aquam”, care sta astazi la baza conceptului de SPA.

Au trecut mai bine de doua milenii de atunci, iar apa termala din Ungaria reprezinta si astazi „aurul alb” al regiunii. Atrasi atit de eleganta unor orase precum Budapesta, Eger, Esztergom, Szeged sau Visegrád, de bucolica regiune viticola Trans­danu­bia sau de celebrul lac Balaton, turistii se bucura si astazi de be­neficiile tratamentelor cu ape termale.

Intins pe aproape cinci hectare, Héviz este cel mai mare lac cu apa termala din Europa si aduna in jurul sau numeroase centre de wellness si spa. Temperatura apei din lac ajunge pina la 35°C vara si nu scade niciodata sub 25°C in lunile friguroase de iarna, datorita unui iz­vor termal care are pute­rea de a reumple lacul in decurs de 48 de ore. Bogata in saruri de potasiu, sulf si hidrogen carbonat, apa din lac e re­cunoscuta pentru efec­tele sale pozitive asupra metabolismului, precum si pentru eficienta in lupta impotriva stresului.

Multe conace si cast­e­le din zona au fost transformate in hoteluri de cinci stele, unde te poti bucura de masaje terapeutice, im­pachetari, electro, fizio si hidroterapie.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism