Standarde despre relație care te împiedică să-ți găsești partenerul potrivit

Există standarde despre relație care funcționează împotriva ta. Rezultatul? Ajungi cu persoana nepotrivită sau rămâi singură vreme îndelungată.

Standarde despre relație care te împiedică să-ți găsești partenerul potrivit

Fiecare dintre noi are anumite standarde despre relație și bărbatul cu care vrea să fie. Nici nu este sănătos ca acestea să nu existe. Dar există situații când standardele sunt prea înalte ori nici măcar nu frizează realitatea. Și în loc să facă o selecție corectă, nimeni nu se poate încadra în cerințele tale, ori ajungi exact cu persoana de care ar trebui să fugi.

Judeci foarte mult oamenii

Dacă privești în urmă, nimeni nu a fost suficient de bun, fiecare bărbat care te-a plăcut avea cel puțin o problemă. Sigur, nu există perfecțiunea, dar în final tu cam asta cauți. Când întâlnești pe cineva nou se activează și judecătorul din tine, care nu face altceva decât să vâneze defecte. Evident că e necesar să ai niște filtre, standarde, însă dacă se află la un nivel maxim până la urmă nimeni nu se poate încadra în acel ideal.

Nu știi concret ce cauți…

… la un bărbat. Una este să ai un set de pretenții și una este să nu știi ce formează acele standarde înalte care îngustează și mai mult aria masculină disponibilă pentru o potențială relație de cuplu. Când ești în contact cu cerințele tale ți le asumi, faci conștient selecția bărbaților pe care îi întâlnești. Când nu ești în contact cu ele trăiești într-o perpetuă confuzie în care nu înțelegi de ce nu găsești pe nimeni potrivit. Poate și pentru că standardele sunt fluide și se schimbă de la o săptămână la alta.

Îl încarci cu roluri care nu sunt ale lui

Bărbatul cu care vrei să fii în cuplu trebuie să îți fie și substitut de tată iubitor, de prietenă bună, de mentor profesional. Să fie meșter în casă, profesor în ale vieții, ghid în experiențe interesante, model de cultură etc. Îi pui în cârcă, pe lângă a fi iubitul tău, și o mulțime de alte roluri pe care de multe ori nici nu e sănătos să le îndeplinească. Mai mult, nici nu e realist să le înglobeze pe toate.

Dai prea multe șanse

La polul opus rigidității și criticismului se află granițele difuze. Crezi că trebuie să fii foarte flexibilă, nu pui limite și oferi șanse la infinit chiar și persoanelor care îți arată de la bun început că nu le merită. Astfel te afli în cerc sau ca pe o rotiță de hamster pedalând spre nicăieri. În final ești cu inima zdrobită și încredere 0 în bărbați. În termeni de standarde despre relație e ca și cum ele nu există sau ai bifat fiecare căsuță din absolut toate variantele existente.

Nu faci niciodată primul pas

Sigur, vei spune că noțiunea de primul pas diferă de la persoană la persoană și așa și este. Este în regulă dacă nu te simți confortabil să îl inviți tu la cafea sau la o plimbare în parc. Dar în mintea ta există niște mituri cultivate de filme sau de frica de a nu suferi. Încât îți spui că ce trebuie să se întâmple se va întâmpla în mod obligatoriu, așa e soarta. Dar nu se poate lega nimic cu nimeni dacă ești constant cu ochii în pământ, nu oferi un zâmbet sau confirmări nonverbale, refuzi dialogul și ții bărbații la distanță cu îndârjire.

Standardul proximității

Te-ai întrebat vreodată care este aria ta de căutare a unui potențial partener? Dacă preferi varianta pe recomandare, numai prin prieteni, la un moment dat opțiunile se cam sfârșesc. Benefic este să extinzi aria receptibilității. Să fii atentă la bărbații de la sală, de pe stradă sau îndrăznește și fă-ți cont pe o aplicație de dating. Când cauți exclusiv într-un singur loc, posibilitățile sunt semnificativ reduse. Cultivă-ți curiozitatea și disponibilitatea pentru nou. Nu ai nicio garanție că nu-ți va rupe inima dacă e verișor sau prieten cu prietena ta cea mai bună.

Citește și:
Ești nemulțumită de prestația lui în pat? Cum să vorbești despre sex fără ca partenerul să se simtă jignit

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle