Istoria zilei de Dragobete: tradiții și superstiții

Mâine este o zi specială, sunt Dragobetele, căci avem și noi, românii, o zi dedicată iubirii.

Istoria zilei de Dragobete: tradiții și superstiții

Sunt sigură că ziua de Dragobete nu poate să concureze în popularitate cu ziua de Valentines Day a americanilor.

Pe aceea o știm cu toții, dar nu strică să cunoaștem câte ceva și despre Dragobete, căci lucrurile sunt mai interesante decât crezi!

Dragobetele se sărbătoresc anual, pe data de 24 februarie.

De ce sărbătorim Dragobetele pe 24 februarie?

Data de 24 februarie reprezintă ziua în care începe un nou an agricol. Altfel spus, natura revine la viață și totul urmează să se încălzească, la fel ca inimile noastre. Împreună cu natura, reînvie și iubirea.
O altă variantă, ar fi că atunci este ziua Dragobetului (Cupidon), considerat zeul dragostei în mitologia romană. Dragobetele, după cum spune credința populară românească, era fiul Babei Dochia. Era un bărbat voinic, cu un aspect plăcut, care nu avea teamă de a arăta iubire.
De ziua Dragobetelui se organizează petreceri, întrucât acesta era un zeu al bunei dispoziții. În plus, la aceste petreceri se pot înfiripa noi povești de dragoste, ce vor duce la logodne și, mai apoi, căsătorii.

Tradiții de Dragobete

Ca orice altă sărbătoare, desigur, și aceasta are anumite tradiții. Se spune că cei care nu le vor respecta, vor rămâne singuri până pe data de 24 februarie a anului următor.
Una dintre tradiții ar fi aceea că fetele trebuie să adune o parte din rămășițele de zăpadă, să le topească în mână, apoi să se spele pe față cu apa rezultată. Dacă vor face acest lucru, ele vor fi frumoase și atrăgătoare pentru actualii sau viitorii pretendenți.
O altă tradiție ar mai fi că pe data de 24 februarie, trebuie să săruți sau, cel puțin, să atingi pe cineva de sex opus.
Nu ar trebui să fim supărați în ziua de 24, căci gândurile negative vor aduce probleme în viața sentimentală. În schimb, dacă pe data de 24 vom fi bine-dispuși, veseli și vom împărți iubire în jurul nostru, toate aceste energii pozitive ne vor urmări tot anul în viața sentimentală.
Tot pentru prosperitate în dragoste, trebuie să facem tot posibilul ca în ziua de Dragobete să ne întâlnim cu persoana iubită, dar și să facem curat în casă, căci curățenia semnifică prospețime.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Și fie că tu crezi sau nu în toate aceste superstiții, cel puțin, va fi, fără doar și poate, o ocazie perfectă să ii reamintești persoanei iubite cât de mult ții la ea. Dragobetele va reprezenta, cel puțin, o nouă zi menită să îți aducă fericirea și voia bună, care să te încarce emoțional.

Citeste si:
8 filme sexy de vazut la cinema in 2018

Text: Amy Abaluta
Foto: Instagram

Vezi şi ce faci când ești deocheat!

Citeşte şi ce înseamnă când spargi o farfurie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video