Ca apa si focul

Cliseul: cine se aseamana se aduna. Teoria noastra: partenerii diferiti au mai multe de oferit. Concluzia: teoria noastra se verifica! Desigur, cu un risc destul de mare de divort!

Ca apa si focul

Chris Robinson & Kate Hudson
Ce ii deosebeste: Kate este superba. Chris parca ilustreaza numele trupei sale: „Black Crowes” (ciori negre).
Ce ii leaga: pasiunea pentru rock. Cei doi impartasesc placerea de a strabate lume in lung si-n lat in rulota. De ce functioneaza relatia: aspiratiile ambilor parteneri sint satisfacute. Rockerii salbatici le ofera toata iubirea lor actritelor dragute. si invers. Ce putem invata de la ei: nu trebuie sa rivnim la fericirea care dureaza „pina cind moartea ne va desparti”. Sa traim aici si acum.

Marilyn Monroe & Arthur Miller
Ce ii deosebea: el era prototipul intelectualului introvertit. Ea intruchipa diva nevrotica.
Ce ii lega: el era tatal pe care ea nu-l avusese niciodata. Ea il fermeca nu doar cu sarmul si cu formele ei celebre, ci si cu spiritul ei viu. De ce nu a functionat relatia: Miller nu s-a descurcat nici cu fantasmele ei erotice, nici cu nenumaratele ei probleme. Vorbea despre ea ca despre „femeia copil, demna de compasiune”. Marilyn nu i-a iertat-o niciodata. Ce putem invata de la ei: sex-appeal-ul poate fi si un blestem.

Domenico Dolce & Stefano Gabbana
Ce ii deosebeste: Domenico este un sicilian introvertit. Stefano este un italian din nord, exuberant.
Ce ii leaga: amindoi o iubesc pe Madonna. Amindoi o imbraca pe Madonna. Ar putea fi amindoi ca Madonna. De ce functioneaza relatia: sint credinciosi unul altuia. Chiar daca locuiesc separat, cei doi tocmai au sarbatorit 20 de ani de munca impreuna. Ce putem invata de la ei: o viziune comuna este mai importanta decit sexul.

Demi Moore & Ashton Kutcher
Ce ii desparte: o diferenta de virsta de 15 ani, intens mediatizata. De data aceasta, ea (44) este mai batrina decit el (29).
Ce ii leaga: sentimentul de „noi impotriva tuturor”. Dar si lungile discutii incarcate de spirit despre invataturile iudaice secrete ale Kabbalei si despre sensul vietii. Fireste, actorul nu poate primi asa ceva din partea mult mai zgomotos ilor colegi de generatie.
De ce functioneaza relatia: el, fanul de-o viata al lui Demi, s-a casatorit cu femeia la care visa in salile de cinema. S-a dedicat familiei acesteia (trei copii) si a fost acceptat chiar si de fostul sot al lui Demi, Bruce Willis. Ce putem invata de la ei: tinerii nu-si simt barbatia amenintata de femeile de cariera. Deci: curaj!

Marlon Brando & Taritatumi Teriipaia
Ce ii deosebea: un sex-symbol de la Hollywood o intilneste pe fata florilor din Polinezia – prea romantic pentru a fi adevarat.
Ce ii lega: filmul Revolta pe Bounty si paradisul regasit impreuna pe un atol la nord de Tahiti.
De ce nu a functionat relatia: Hollywood-ul si paradisul nu prea merg mina-n mina – eroul femeilor nu s-a potrivit in rolul lui Adam. Ce putem invata de la ei: unde se sfirseste romantismul incepe drama cotidianului.

King Kong & Doamna in alb
Ce ii deosebeste: diferentele culturale. Ce ii leaga: iubirea curata, dezinteresata.

De ce nu functioneaza relatia: pentru ca newyorkezii dau dovada de „toleranta zero” fata de maimutele indragostite. Ce putem invata de la ei: experimentele pe animale sint o rusine – ar putea sa-i raneasca pe iubitii nostri.

Michael Douglas & Catherine Zeta-Jones
Ce ii deosebeste: el nu putea sa se hotarasca asupra unei singure femei, ea, dimpotriva, stia ca il doreste numai pe el.
Ce ii leaga: puterea si frumusetea tineretii formeaza un cuplu stabil la Hollywood.
De ce functioneaza relatia: iubirea – si faptul ca Douglas trebuie sa plateasca 1,1 milioane de dolari daca se intimpla sa calce strimb… Ce putem invata de la ei: nici o casatorie fara contract prenuptial.

Frank Sinatra & Mia Farrow
Ce ii deosebea: Frankyboy avea deja 50 de ani cind s-a casatorit cu tinara de 20 de ani pe nume Mia. Si avea o conceptie foarte conservatoaredespre casatorie.
Ce ii lega: ea adora la el farmecul patern, el o iubea pentru buclele angelice (pe care si le taie in scurt timp, intr-un acces de furie).
De ce nu a functionat relatia: el voia o sotie casnica, inzestrata cu mult sex-appeal. Ea visa la glorie si la un sot care sa o sprijine si nu sa-i submineze cariera. Ce putem invata de la ei: poti sa fii si mama, si actrita de cariera (Mia a avut patru copii si alti zece adoptati), dar numai daca joci impreuna cu sotul tau.

Tom Cruise & Nicole Kidman
Ce ii deosebea: el era un star consacrat. Ea, doar o debutanta ambitioasa.
Ce ii lega: doi copii adoptati. si o prietenie sincera, mai degraba decit o mare iubire.
De ce nu a functionat relatia: Tom a vrut sa aiba si propriii lui copii. In plus, Nicole a refuzat cu incapatinare sa devina membra a Bisericii Scientologice. Ce putem invata de la ei: sfirsitul trist al unei casatorii poate insemna si un bun inceput. Divortul i-a adus lui Kidman, in primul rind, mult asteptatul succes in cariera.

Andre Agassi & Steffi Graf
Ce ii deosebeste: trebuie sa recunoastem, cine nu s-a minunat cind Steffi, cu farmecul ei retinut, l-a tirit taman pe copilul-problema al tenisului la Casa de casatorii?
Ce ii leaga: atitudinea responsabila. In ciuda succesului de care se bucura, amindoi sint familisti convinsi.
De ce functioneaza relatia: nici o alta sotie, in afara lui Steffi, nu ar fi stiut ca o minge atit de mica poate avea o importanta atit de mare. Astazi, cei doi impart inca o prioritate: doi copii.
Ce putem invata de la ei: daca ai multi bani si mult succes, poti deveni independent financiar si afectiv. Cel mai bun punct de pornire intr-o relatie in care cei doi parteneri se aleg unul pe celalalt. De bunavoie si nesiliti de nimeni.

Ducele & Ducesa de Windsor
Ce ii deosebea: mostenitorul tronului Marii Britanii nu avea habar decit de indatoriri si eticheta. Americanca usuratica Wallis Simpson nu era de vita nobila.
Ce ii unea: Edward al VIII-lea (dupa 325 de zile a renuntat sa se mai casatoreasca cu iubita sa) fusese dintotdeauna obisnuit cu o mina de fier. Wallis Simpson resimtea placerea masochistilor inarmati cu o mica biciusca.
De ce a functionat relatia: singurul lucru care statea intre inima si tron era legatura ei cu un vinzator de masini chipes. Din fericire, Edward era atit de supus, incit nu a primit nimic de la rivalul sau.
Ce putem invata de la ei: chiar si (sau mai ales) cei puternici isi cauta stapini

Elizabeth Taylor& Larry Fortensky
Ce ii deosebea: ea voia sa fie o adevarata doamna, fara sa aiba si manierele corespunza-
toare. Ce ii lega: complexul lui Liz de mama a ranitilor: „Imi era mila. Arata ca un catel care isi pierduse partenera”. De ce nu a functionat relatia: vezi „Ce ii deosebea”. Ce putem invata de la ei: nu te casatori niciodata cu partenerul tau de terapie – mai ales daca abia a
iesit de la clinica Betty Ford

Maria Callas & Aristoteles Onassis
Ce ii deosebea: Callas era o tragediana pasionala, care nu isi exprima sentimentele doar in ariile interpretate. Onassis, in schimb, era si in domeniul relatiilor cu cei din jur un om de afaceri cu singe rece.
Ce ii unea: ea era, fara indoiala, un alt trofeu in colectia lui. Si totusi, temperamentul grec si experienta unei copilarii triste (mama lui a murit de tinara) i-a tinut pe cei doi impreuna.
De ce a functionat relatia (pentru ca a functionat, chiar daca in secret): Jackie Kennedy era o partida mai buna pentru armator. I-a deschis drumul spre societatea americana – dar nu l-a lasat in patul ei. De aceea, Onassis a trebuit sa se intoarca spasit la Maria.
Ce putem invata de la ei: in culise, viata e mai usoara.

Jesse James & Sandra Bullock
Ce ii deosebeste: ea este frumoasa de pe scena, in vreme ce rocker-ul pe motocicleta se ascunde in spatele masinilor sale.
Ce ii uneste: atractia pentru exotic. Victimele lui de pina acum: blonde. Ei ii placeau tipii cuminti, fara tatuaje.
De ce functioneaza relatia: raitele la McDonald’s aduc starurile cu picioarele pe pamint.
Ce putem invata de la ei: baietii rai pot fi imblinziti… de o femeie puternica.

 

Ulrike Blieffert
Traducere si adaptare de Adina Calarasu
Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle