7 lucruri pe care să ți le spui când treci printr-o perioadă proastă

Situația nu e mereu roz și se întâmplă ca, din când în când, să ai câte o perioadă proastă. Atunci e foarte important să fii blândă cu tine și să-ți spui aceste vorbe de încurajare.

7 lucruri pe care să ți le spui când treci printr-o perioadă proastă

Când ai o perioadă proastă parcă tot universul se dărâmă pe tine. Nu merge nimic, toată existența ta e pictată în nuanțe închise de gri, vezi negru, la propriu, în fața ochilor. Sigur că e util să fii în contact cu nevoile tale, să analizezi ce ți-ai dori să primești la nivel emoțional, ce lecții poți învăța în perioada aceasta dificilă. Pentru a depăși momentul resetează-te mental și repetă-ți constant aceste lucruri.

Ai o perioadă proastă? Nu va fi așa permanent

Din fericire situația întotdeauna se schimbă. Uneori poți grăbi tu schimbările, prin acțiuni punctuale. Alteori este necesar să îi dai timpului… timp. Dacă nu depinde de tine, încearcă să te distragi cu tot felul de activități constructive. Fă sport, întâlnește-te cu prietenii și familia, conectează-te și încarcă-te emoțional de la ei. Simți nevoia să fii singură cu gândurile tale? E bine și așa.

Poți depăși încercările

Ai făcut-o în trecut, o vei face și acum. Ce resurse interioare ai? Ce soluții ai încercat și nu au mers? Ce strategii au funcționat altădată și crezi că ar fi utile în momentul de față? Simți nevoia de o abordare diferită întrucât și tu ești acum altă persoană?

O perioadă proastă e o lecție de viață

Crezi că ai eșuat? Simți situația curentă ca pe un eșec? Scutură-te de aceste gânduri care te autosabotează și încearcă să identifici lecțiile pe care le-ai învățat deja, ori pe care le poți desprinde de aici.

Nu tot ce îți dorești e și benefic

Ori ai grijă ce îți dorești, că se poate întâmpla și apoi să-ți pară rău. Visai la un job anume? Dacă îl obțineai nu mai aveai deloc timp liber. Îți plăcea un bărbat, iar el te-a refuzat? Relația cu el ar fi fost dificilă întrucât e mai rece, iar tu ai nevoie de afecțiune. S-a vândut casa aceea minunată? Era departe de oraș și ai fi pierdut mult timp în trafic. Nu toate lucrurile pe care ni le dorim au un impact sau o finalitate fericită. Uneori o perioadă proastă și regretele ne feresc de alte costuri emoționale mai mari.

Ai o perioadă proastă? Ok, dar nu-ți refuza bucuriile vieții

Cu ce te ajută să tragi obloanele fizic și emoțional? Să te izolezi? O perioadă proastă nu înseamnă să trăiești fără urmă de bucurie, să nu-ți dai voie să experimentezi lucruri plăcute, să cunoști oameni de calitate. Aceste elemente pozitive vor fi de folos pentru a depăși momentul delicat.

Fii bună cu tine

Adică nu te mai biciui cu vorbe grele, cu critică. Fă o listă: ce câștigi și ce pierzi dacă ești atât de dură cu tine? În ce moduri ai putea să îți arăți blândețe? Ce ți-ai sfătui cea mai bună prietenă dacă ar fi în locul tău?

Da, ai pentru ce să fii recunoscătoare

Când ai o perioadă proastă uiți de tot ce merge bine în viața ta. Prea puțin probabil ca absolut toate aspectele existenței tale să se fi scufundat precum nava Titanic. Așa că notează în fiecare zi cel puțin trei lucruri pentru care ești recunoscătoare. Fă asta timp de două sau trei săptămâni și observă-ți starea de spirit. Analizează și din ce zonă sunt elementele pentru care ești recunoscătoare. Dacă înainte cel mai mult conta job-ul, iar asta te stresa, poți realiza că importanța cea mai mare o are de fapt sănătatea, sau familia, modul în care îți petreci timpul liber, prietenii etc.

Citește și:
Lectura e un bun psiholog! Lecții de viață pe care le înveți dintr-un simplu roman

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din video