10 lucruri din casa de care ar trebui sa iti feresti copilul

„Childproof” este un termen pe care il tot auzi de la mamele din jur, dar nu stii exact care sunt acele lucruri potential periculoase pentru copilul tau?

10 lucruri din casa de care ar trebui sa iti feresti copilul

Foc, fum, monoxid de carbon

Nu va fi nevoie de ele daca nu esti cu adevarat ghinionista, dar iti spunem totusi ca unii parinti aleg sa instaleze in case detectoare de fum si monoxid de carbon, mai ales daca garajul este atasat casei, iar fumul eliminat de masina poate ajunge cu usurinta in spatiul de locuit.

Dulapuri

Nu e nimic in neregula cu ele in afara faptului ca cei mici le folosesc, cu drag, drept ascunzatori. Iar un spatiu inchis si intunecat unde se gasesc umerase metalice sau pungi de plastic de la curatatorie poate fi problematic. Scapa de orice obiect periculos si inchide dulapurile ce contin astfel de obiecte (mai ales cele din bucatarie, unde iti tii vesela) cu dispozitive speciale.

Plante

E de inteles sa nu renunti la plantele tale de apartament, dar trebuie sa tii cont de faptul ca un copil va fi tentat de frunze si petale colorate, iar unele plante, precum azaleele, narcisele, irisii sau lalelele, pot fi toxice. Poti sa le agati de tavan sau le poti aseza in locuri la care copiii nu au acces.

Usi si ferestre

Usi incuiate, ferestre cu plase, inchizatori mult mai sigure, opritoare pentru usi? Da, suna ca si cand casa ta ar deveni o cazemata, dar vei prefera sa fie asa. Toate aceste lucruri iti vor proteja copilul de cazaturi, degete prinse in usi si ii vor opri accesul in zone nesigure.

Foto: Two babies climbing on stepladder and fighting for first place over white background from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle