10 activități pe care le poți face cât stai în casă și care îți vor îmbunătăți starea de spirit

În perioada următoare ne vom petrece mai multe zile în casă, iar din acest motiv, venim în întâmpinarea ta cu 10 activități pe care le poți face.

În contextul actual în care ne aflăm, ne petrecem cu toții timpul acasă și probabil că și tu, la fel ca noi, cauți diferite activități pe care le poți face și care să îți îmbunătățească starea de spirit. Pe lângă faptul că ne putem uita la mai multe filme, putem începe acel serial pe care l-am amânat luni de zile sau să petrecem și mai mult timp pe rețelele de socializare, ar trebui să ne orietăm către alte lucruri.

Pe lângă asta, poți descoperi o mulțime de activități pe care să le faci acasă și care până acum nu le-ai acordat atenție, cum ar fi să înveți o nouă limbă străină sau să îți faci curat în garderobă. Așadar, inspiră-te din propunerile noastre:

1. Ai grijă de tine

În astfel de momente pe care le traversăm cu toții, nu ar trebui să uităm că cel mai important lucru este să avem grijă de noi. În acest sens, îți poți pregăti o mască pentru față, să faci o baie cu foarte multă spumă sau chiar să meditezi. Fie că sunt lucruri mărunte, contează să faci orice crezi că îți face plăcere și te-ar putea relaxa.

2. Apelează la board games

În mod cert ai încercat până acum diferite jocuri de societate, precum Monopoly, Activity, Scrabble, Uno, Catan, așa că nu ar fi rău dacă le-ai mai acorda o șansă și în timpul în care ți-l petreci acasă alături de familia ta. Este o modalitate prin care să îți întărești și mai mult legătura pe care o ai cu persoanele dragi.

3. Citește

Iată că este momentul ideal în care să te apuci să citești acele cărți pe care le-ai tot amânat pe motiv că nu ai timp. Este o modalitate perfectă de a te relaxa și în plus, poți face acest lucru alături și de alți prieteni prin intermediul unei platforme, cum ar fi Skype, iar astfel să faceți un grup de lectură pentru a putea discuta impresiile voastre despre cărțile pe care le-ați citit.

4. Provoacă-ți familia la o vânătoare de comori

O activitate excelentă în cazul în care ai și un copil este să faci o vânătoare de comori în casă. Este interactivă, interesantă și chiar te poți distra alături de cel mic. Însă, dacă locuiești în casă și cu alte persoane, poți face același lucru, fiind o activitate care vă poate scoate din zona de confort. 

5. Ocupă-ți timpul cu un nou hobby

Un alt lucru pe care îl poți face în casă este să îți ocupi timpul cu un nou hobby. Fie că vorbim de pictat, desenat sau orice altceva crezi că te-ar putea umple de bună dispoziție, merită să încerci, chiar și pentru prima dată.

6. Fă antrenamente

Există o mulțime de alternative prin care să îți continui antrenamentele chiar și din confortul casei tale. Un prim pas pe care ar trebui să îl faci este să te uiți pe YouTube la o serie de tutoriale cu diferite exerciții fizice, iar ulterior să îl alegi pe cel care se potrivește nevoilor tale. La fel de bine poți încerca și yoga ori pilates. Este o modalitate de a te relaxa, dar și de a te păstra în formă.

7. Fă-ți curățenie în garderobă

Cu toții avem în garderobă o mulțime de haine pe care până în prezent nu le-am purtat absolut deloc. Așa că, te poți apuca să îți faci o curățenie generală în garderobă pornind de la filosofia de organizare a stilului de viață promovată de Marie Kondo, conform căreia trebuie să îndepărtăm lucrurile inutile.

8. Învață o nouă limbă străină

Nu este niciodată prea târziu să înveți o limbă străină, iar pe lângă asta, este o abilitate care te poate ajuta pe viitor. Și nu ar trebui să îți faci griji că nu poți face asta din casă deoarece te poți folosi de diferite aplicații gratuite destinate învățării limbilor străine, cum ar fi Duolingo sau Rosetta Stone.

CONȚINUT VIDEO ELLE

9. Încearcă un curs online

Trebuie să recunoaștem că trăim într-o lume în care online-ul ne ajută extrem de mult. Astfel că, îți recomandăm să te destinzi încercând un curs online, fie de gătit, design, business, dezvoltare personală, vorbit în public, social media sau digital marketing.

10. Distrează-te pe TikTok

Dacă nu ai încercat până acum TikTok, iată că acum este momentul. TikTok este o aplicație care îmbină partea de video și divertisment și prin care te poți filma singur, iar în video-urile respective de 15 secunde să adaugi diferite melodii, sunete și filtre, astfel încât să creezi o poveste în jurul lor.

Citește și:
Ce concerte poți vedea chiar de la tine de acasă, pentru un plus de relaxare în aceste zile

Vezi și: 10 trucuri ca să menții curățenia în casă

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video