Șocant: oamenii organizează petreceri Covid-19 pentru a se infecta voluntar

Mai multe cazuri de petreceri Covid-19 au fost semnalate în SUA, unde oamenii se adună pentru a se infecta voluntar. Despre ce este vorba?

Șocant: oamenii organizează petreceri Covid-19 pentru a se infecta voluntar

Dacă nu ai auzit până acum despre petreceri Covid-19, probabil termenul e la fel de șocant cum a fost și pentru noi. Dar aceste petreceri există, iar ele sunt folosite drept prilejuri pentru infectare voluntară cu noul coronavirus. Pe scurt, mai mulți oameni se alătură unui pacient infectat care se tratează acasă, în speranța că vor accelera procesul de infectare și, ca atare, vindecare și depășire a panicilor create de răspândirea din ce în ce mai largă a virusului.

Petreceri Covid-19 au fost semnalate de presa din toată lumea, iar cele mai recente cazuri sunt, conform The Guardian, din statul Washington. Publicația a arătat că autoritățile dintr-un district al statului Washington, SUA, au declarat că „primesc raportări conform cărora în comunitate au loc petreceri Covid-19, unde oamenii neinfectați socializează cu oameni infectați, într-o încercare de a contracta virusul.”

O parte dintre cei 94 de oameni care au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus în districtul Walla Walla sunt conectați prin participarea la o astfel de petrecere, a declarat directoarea departamentului de sănătate din district, Meghan DeBolt, pentru publicația locală Walla Walla Bulletin. „Nu știm când se întâmplă. Aflăm despre cazuri după ce ele apar. Întrebăm despre contacți, și vedem că sunt 25 de oameni, pentru că au fost la petreceri Covid-19. Este inacceptabil. Este iresponsabil.”

Statul Washington a fost lovit grav de noul coronavirus, cu 16.694 de cazuri și 880 de decese atribuite Covid-19. Însă ideea de a organiza petreceri Covid-19, se arată în The Guardian, nu este nouă – oamenii au mai recurs la astfel de metode și în trecut, când părinții obișnuiau să își aducă copiii la Pox Parties (petreceri cu varicelă), unde cei mici erau expuși în mod deliberat bolii.

Se pare că aceste petreceri Covid-19 au început să apară după ce autoritățile din toată lumea au început să ia în considerare pașapoartele imunitare, adică niște documente care ar permite unei părți a populației să călătorească sau să meargă la muncă, dacă aceștia fac dovada că au dezvoltat anticorpi în urma infectării cu noul coronavirus.

Însă, în acest moment, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu există dovezi că nu ne putem reinfecta cu noul coronavirus, sau că anticorpii creați de organism ar proteja eficient și pentru o durată lungă de timp împotriva contractării virusului, așa încât infectarea voluntară nu este nimic altceva decât un gest iresponsabil, care pune în pericol sănătatea publică, nu doar pe a celor care se infectează astfel.

Citește și:
Cum vor arăta plajele din Grecia în această vară, în condițiile pandemiei de coronavirus (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video