„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii cu relaxare.“Ce spune Raed Arafat despre măsurile care ar putea intra în vigoare după 15 iulie

Șeful DSP Raed Arafat a vorbit despre numărul record de noi cazuri de coronavirus și măsurile la care am putea să ne așteptăm.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii cu relaxare.“Ce spune Raed Arafat despre măsurile care ar putea intra în vigoare după 15 iulie

Joi s-a înregistrat un record absolut de la începerea pandemiei: 614 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în 24 de ore!

Miercuri se înregistraseră 555 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în 24 de ore. Criticii autorităților spun că acum situația stă diferit față de data de 11 aprilie, când au fost înregistrate 523 de cazuri, pentru că acum se testează mult mai mult. Dacă în aprilie era vorba de o rată de îmbolnăvire de 13,4%, acum aceasta ar fi de 4,2%, iar asta ar însemna că pandemia ar fi în scădere.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, contrazice însă aceste afirmații și spune că nu se pune problema așa. „Problema este și în procente, și în cifre absolute. În cifre absolute, cu cât îți crește mai mult numărul cazurilor, cu cât numărul cazurilor care necesită îngrijiri medicale mai complexe crește, crește și impactul pe terapiile intensive. Și s-a văzut acest lucru. Suntem deja la 237 de pacienți în terapie intensivă, acum două-trei săptămâni eram la 100 și ceva”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

Șeful DSP a mai spus și că „nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că o să relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri.” Referitor la o eventuală redeschidere a restaurantelor, Raed Arafat a spus că se va lua în curând o decizie în acest sens, dar că șansele ca asta să se întâmple sunt foarte scăzute.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Raed Arafat a vorbit și despre lista redactată de Organizația Mondială a Sănătății cu cele mai riscante activități din punct de vedere al transmiterii virusului. În zona roșie sunt teatrele în spațiu închis, lăcașele de cult, transportul public în comun, cel cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile de interior, barurile și cluburile de noapte. Restaurantele în spațiu închis se află în zona portocalie, alături de sălile de fitness, cabinetele stomatologice și lucrul la birou alături de mai multe persoane.

Citește și:
Anunțul MAE: Noi țări din UE introduc restricții de călătorie pentru români

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video