Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: „Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

Semnal de alarmă din partea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care îi avertizează pe români să nu își facă planuri pentru sărbători: "Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun".

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: „Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage un semnal de alarmă în privința numărului crescut de infectări zilnice și a felului în care pandemia de coronavirus va afecta populația României în lunile următoare. Acesta a vorbit pentru postul de televiziune B1 și a detaliat atât modul în care vor fi luate măsuri punctuale la nivelul localităților în care există focare de infectare, dar a și făcut declarații despre modul în care trebuie gestionată epidemia astfel încât sărbătorile de iarnă să nu fie petrecute în izolare.

Tătaru a tras un semnal de alarmă și în privința carantinării anumitor localități, explicând: „Avem o transmitere comunitară diferită din localități. Nu putem adapta la nivel național, să închidem tot pentru că într-o anumită zonă sunt anumite focare pe care le putem carantina sau izola, să ducem la un lockdown. Adaptarea o facem de la localitate la localitate. (…) Evoluția situației dă norma sau măsurile pe care trebuie să le luăm. Fiecare activitate o avem cu anumite norme. Esențial ar fi să respectăm regulile. (…) Nu intenționăm să ajungem la un stat polițienesc, dar trebuie să știm că fiecare avem partea noastră pe care trebuie să o facem în acest context”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a vorbit și despre posibilitatea redeschiderii școlilor, spunând că este adeptul învățământului de tip clasic, și nu online. „Momentul școlii este cel mai reglementat, dar avem o mobilitate înainte de școală și după școală. Deschiderea școlilor s-a făcut pe scenarii. (…) Momentul de 3 este cel care duce la învățământul online. Eu sunt adeptul școlii față în fata când condițiile o permit, dar trebuie să adaptăm capacitatea școlară, resursa umană, precum și numărul de elevi dintr-o clasă.”

Întrebat despre sărbătorile de iarnă și situația pentru care ar trebui să se pregătească românii, Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: „Eu nu știu ce va fi de Crăciun. Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun.”.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (…) În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou.” Însă Nelu Tătaru îi avertizează pe cei care își fac deja planuri să își petreacă sărbătorile la munte sau în altă țară: „Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”.

Citește și:
Restricții în vigoare în București, de la miezul nopții! Ce au decis autoritățile

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video