De câte ori trebuie să ne spălăm pe mâini pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus

Spălarea mâinilor este una dintre cele mai ușoare și la îndemână metode prin care putem scădea riscul infectării cu noul coronavirus, spun specialiștii.

De câte ori trebuie să ne spălăm pe mâini pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus

Pe lângă distanțarea socială sau purtarea măștii de protecție, igienizarea mâinilor este una dintre cele mai des recomandate măsuri de către specialiștii în sănătate în această perioadă. Toate reprezintă măsuri de protecție împotriva noului coronavirus, iar respectarea lor poate reduce riscul infectării.

Însă, de câte ori ar trebui să ne spălăm pe mâini pentru a preveni contractarea virusului? Un nou studiu realizat de Sarah Beale, de la Univerty College London, arată că, dacă îți speli mâinile de șase până la zece ori pe zi, riscul de a te infecta este mai redus. Cercetarea a ajuns la concluzia că cei care se spălau pe mâini între șase și zece ori, erau cu 36% mai puțin predispuși să se îmbolnăvească decât cei care o făceau de mai puțin de cinci ori.

Sarah Beale subliniază însă că nu numai frecvența cu care ne spălăm mâinile este importantă, ci și modul în care o facem. „Știm că atât durata, cât și modul în care ne spălăm mâinile sunt asociate cu un risc mai scăzut al infectării cu virusul influenza sau cu cele asemănătoare acestuia. O bună igienă a mâinilor ar trebui să fie practicată cu regularitate, indiferent dacă ai sau nu simptome. Asta o să te ajute să te protejezi, și în același timp va reduce riscul de a transmite virusul celor din jurul tău”, adaugă Beale.

Cu toate acestea, spălarea mâinilor de mai multe de zece ori pe zi, nu a produs diferențe semnificative, spun cercetătorii.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Dar, acest studiu nu face decât să dovedească că această măsură, sugerată de către autorități este una eficientă și care poate scădea riscul contractării noului coronavirus. În România, a fost introdus un document elaborat de către specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică, care stabilește obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a asigura la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Astfel că, angajaților li se va lua temperatura la intrarea în clădire și vor trebui să își dezinfecteze mâinile.

Citește și:
Cum să ne protejăm de coronavirus atunci când mergem cu mașina. Ce spune Raed Arafat

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video