Când se vor redeschide terasele în România. Declarații oficiale

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că terasele se vor putea redeschide, însă numai dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus va scădea.

Când se vor redeschide terasele în România. Declarații oficiale

Cum după 15 mai va avea loc o relaxare a măsurilor de restricție, mulți oameni se întreabă cum vor arăta lucrurile după această dată. Deși încă autoritățile nu au elaborat un plan concret, un lucru este clar. Nu ne vom întoarce la normal și va trebui să respectăm în continuare o serie de măsuri de prevenție.

Dacă de curând au fost anunțate motivele pentru care românii vor putea părăsi localitatea, acum oficialii vorbesc și despre posibilitatea redeschiderii teraselor.

Premierul Ludovic Orban a declarat că acest lucru se poate întâmpla la 1 iunie, însă decizia finală va fi luată în funcție de numărul de persoane infectate cu noul coronavirus la momentul respectiv. Astfel că, dacă acesta va scădea, pe 18 mai va avea o întâlnire între premier și reprezentanții patronatelor din industria hotelurilor și restaurantelor pentru a stabili condițiile clare în care va avea loc redeschiderea.

'În ceea ce priveşte deschiderea teraselor, am avut o discuţie cu cei din HORECA şi m-am arătat deschis să discutăm pe data de 18 din nou. Vă spun, totul depinde de evoluţia epidemiei în cele două săptămâni 15 mai şi 1 iunie. Cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităţilor, în cea mai mare parte, ţinerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil al fiecăruia', a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax.

Însă, un alt lucru important asupra căruia premierul trage un semnal de alarmă îl constituie necesitatea respectării măsurilor de prevenție și după 15 mai.

„Aşa cum a fost şi până acum. 98, 99% dintre cetăţeni s-au comportat extrem de corect şi din cauza asta nu a existat o extindere a epidemiei foarte mare. La fel, fac un apel către ei. După data de 15 mai, în mare parte va sta în puterea lor să ţinem sub control evoluţia. Iar dacă lucrurile vor sta bine, vor urma noi măsuri de relaxare şi recunosc că am discutat despre terase ca odată cu încălzirea vremii să putem da drumul în anumite condiţii la terase', a concluzionat Ludovic Orban.

Citește și:
Câte persoane vor putea participa la nunți, botezuri și înmormântări după 15 mai

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video