ELLE x HUAWEI – #MeTime: Roxana Voloșeniuc și Domnica Mărgescu îți spun cum se relaxează în 30 de minute

Roxana Voloșeniuc și Domnica Mărgescu îți împărtășesc ce înseamnă pentru ele #MeTime și cât de des au parte de acest timp doar pentru ele în viețile lor.

ELLE x HUAWEI – #MeTime: Roxana Voloșeniuc și Domnica Mărgescu îți spun cum se relaxează în 30 de minute

Domnica Mărgescu, Fashion Director ELLE România

Huawei ne-a provocat pe Roxana Voloșeniuc și pe mine să povestim ce înseamnă #MeTime pentru noi. În primă fază, trebuie să recunosc că mi-a luat puțin timp să înțeleg exact această expresie: „Me Time”. Și asta pentru că, până de curând, nu pot spune că am profitat deloc de acest „Me Time”.

Înainte de această pandemie, viața mea era atât de plină, de haotică și de aglomerată încât nu aveam timp nici să mă gândesc la mine și, automat, nici să fac lucruri pentru mine. Nu îmi reproșez asta, ci este doar o constatare despre felul în care trăiam. Am încercat mereu să îmbin viața de familie cu jobul meu, de care sunt „dependentă' de 20 de ani, și nu pare să se schimbe nimic. Cumva, cred că în toți acești ani munca creativă pe care am făcut-o a fost #MeTime-ul meu.

Astăzi, însă, ritmul vieții mele s-a schimbat, totul a încetinit, astfel încât am învățat ce înseamnă cu adevărat expresia #MeTime. Așadar, #MeTime înseamnă azi să citesc, să ascult muzică, să fac sport, să privesc pe geam, să fac plimbări cât mai lungi în natură, să vorbesc cu Roxana Voloșeniuc despre modă, să încerc machiaje (lucru total nou pentru mine, capitolul make-up nu intra în vederile mele până acum).

Pe scurt, singurul lucru pozitiv legat de această pandemie globală este că am (re)învățat să mă bucur de lucrurile simple, firești, pe care înainte poate le consideram „pierdere de vreme' din simplul motiv că mă aflam într-un montagne-russe care nu se mai putea opri. Ei bine, acum s-a oprit (sau cel puțin a încetinit) și mă bucur de momentele petrecute cu mine însămi.

Roxana Voloșeniuc, Redactor-șef ELLE România

Am învățat târziu în viață ce înseamnă „MeTime”. Aveam senzația că dacă plec de la birou mai devreme și ajung acasă, asta înseamnă relaxare, adică „MeTime”. Nimic mai greșit. Pentru că acasă mă întâmpinau alte task-uri. Mai plăcute, ce-i drept, dar tot sarcini erau: să mă joc cu copiii, să scot câinii afară, să explic vreun exercițiu la matematică…

„MeTime”, am învățat ulterior, înseamnă acel timp pe care ți-l dedici doar ție. Tu ești singurul lucru care contează în acel moment. Și nu trebuie să fie ceva planificat cu greu sau cu mult timp înainte și să dureze o veșnicie ca să fie OK (cu toate că zilnic visez la o vacanță întreagă pe modelul „MeTime”). Nu, chiar și 5 minute pe zi sunt uneori suficiente ca să-ți încarci bateriile.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Sigur că, 30 de minute zilnic ar fi ideal, la fel cum se încarcă și noul meu telefon Huawei Mate 40 Pro, care a ajuns la această performanță de a se încărca în acest timp record, dar când o faci, fă-o conștient că doar tu ești importantă în acel moment. Uneori, în aceste minute, fac exerciții de respirație, alteori yoga, alteori merg în pădure sau fac o tura de Herăstrău cu căștile la urechi. Și mă simt mult, mult mai bine de când fac asta.

E vital să te deconectezi de la orice și să te conectezi la propria persoană. Măcar din când în când.

Citește și:
(P) Magazinul HUAWEI AppGallery, calea ta spre cele mai populare aplicații

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video