10 drumeții pe care trebuie să le faci cel puțin o dată în viață

Adună-ți prietenii, pune-ți rucsacul în spate și pornește într-o drumeție pe cele mai spectaculoase culmi ale lumii!

Vara asta trebuie să-ți depășești limitele și să te aventurezi într-o drumeție care să te provoace și să-ți pună sângele în mișcare. Ți-am pregătit 10 dintre cele mai impresionante trasee care îți vor solicita atât fizicul, cât și psihicul, dar care îți vor oferi și unele dintre cele mai frumoase experiențe trăite vreodată:

Stawamus Chief, Canada


Localizat la o oră și jumătate de Vancouver, The Chief, așa cum îl numesc localnicii, este o un traseu care îi provoacă pe cei curajoși să privească întregul Garibaldi Provincial Park de la înălțime. În timpul escaladării, asigură-te că ai echipamentul pregătit, și nu uita să te bucuri de priveliști și aerul proaspăt.

Villarrica Volcano, Chile

Villarrica este unul dintre cei mai activi vulcani din Chile, ultima erupție având loc în martie 2017. Cu ajutorul unui ghid poți să-l escaladezi până în vârf și să privești lava din interior cum fierbe. Cu adevărat extrem, nu-i așa? Drumeția însăși este solicitantă și te va extenua în următoarele zile, însă merită fiecare efort.

Cat Cat Village în Sapa, Vietnam

Situat la granița dintre Vietnam și China, Sapa este faimos în toată lumea pentru culturile de orez, iar una dintre cele mai incredibile escaladări din regiune se întâmplă prin Cat Cat Village. La doar 30 de minute de centrul orașului Sapa, această drumeție îi va conduce pe turiști prin cascade și câmpuri de orez. Zona este veche de secole și trebuie neapărat vizitată de orice pasionat de aventură.

Big Bend National Park, Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii deține numeroase oportunități pentru turiștii care își doresc drumeții demne de povestit prietenilor. Printre cele mai cunoscute se numără Yosemite, Yellowstone sau The Grand Canyon, însă unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate parcuri naționale este Big Bend. Situat la granița dintre Texas și Mexico, Big Bend oferă munți, râuri și deșert. Se laudă cu biodiversitatea bogată, iar nicio vacanță aici nu este completă fără o drumeție la Lost Mine Trail.

Mountains Of The Moon, Uganda

Escaladarea celui mai înalt vârf din Uganda este o experiență cu adevărat unică, doar 700 de turiști aventurându-se în 2017 în recunoașterea lui. Dacă te hotărăști să mergi aici, este indicat să alegi un ghid care să te însoțească și să-ți explice toate lucrurile necesare finalizării drumeției. 

Monserrate, Columbia

Monserrate se înalță deasupra orașului Bogota, și nu este cunoscut doar pentru înălțimea sa de 3.152 de metri, ci și pentru influențele religioase. Drumeția durează în jur de o oră și jumătate, însă priveliștea merită fiecare minut. Poți considera traseul o călătorie spirituală și o oportunitate de a-ți pune ordine în gânduri.

Fiordland, Noua Zeelandă

Fiorland este cunoscut ca având unul dintre cele mai dramatice peisaje din țară. Regiunea are trei trasee mari de drumeții, Milford, Kepler și Routenburn. Fiecare drum te conduce către cea mai înaltă cascadă din Noua Zeelandă, Sutherland Falls. Fiorland este paradisul oricărei persoane pasionate de escaladări și drumeții.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Painters Way, Germania

Numit după numeroșii pictori care veneau în această regiune pentru a-și căuta inspirația pentru munca lor, Painters Way (Drumul Pictorilor) face parte din Elbe Sandstone Mountains Trail. Drumețiile se fac în apropiere de orașul Dresden și sunt la mare căutare în Europa Centrală. Cel mai faimos punct este podul Bastei, pentru că oferă cele mai spectaculoase priveliști. Traseul are 14 kilometri și te poartă prin cascade și peșteri misterioase.

Damavand, Iran

Damavand este un vulcan situat la Nord de Teheran și deține titlul pentru cel mai înalt vârf din Iran, având 5.760 de metri, fiind, de asemenea, unul dintre cei mai înalți vulcani din Asia. Potrivit celor care au parcurs suprafața, ultimii 300 de metri sunt cei mai dificili, din cauza gazelor sulfuroase din vulcan care împiedică respirația normală, iar vizibilitatea devine foarte scăzută. 

Great Ocean Walk, Australia

Drumețiile pe linia de coastă în Australia de Sud acoperă 104 kilometri și trec prin Parcul Național Great Otway. Deși escaladarea este destul de simplă, te vei întâlni pe parcurs cu medii diferite și situri arheologice. Întregul traseu necesită opt zile pentru a fi dus la capăt.

Vizitează Cascada Vălul Miresei, Cascada Cailor sau celebra Cascada Bigar!

Citește și:
10 dintre cele mai romantice destinații din lume, pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață

Foto: Shutterstock

Vezi şi poduri celebre din lume pe care să le vizitezi, adevărate opere arhitecturale!

Citeşte şi despre Cascada Victoria, Cascada Angel şi Cascada Iguazu!

Vezi şi râuri din România – care sunt râurile din țara noastră și ce lungime au!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video