Work from home

Am citit tot felul de studii despre beneficiile lucratului de acasă, situație cu care ne confruntăm mulți în această perioadă, având în vedere faptul că pericolul nu a trecut, incertitudinile sunt la fel de mari, și chiar amplificate de un număr incredibil de mare de „contestatari ai virusului“, adică pericole sociale la fel de amenințătoare precum virusul în sine.

Work from home

Din experiența proprie cu „work from home” sau „work remote”, care se întinde pe un număr de ani considerabil, aș vrea să mărturisesc că lucrurile în această privință pot fi bune, dar și înșelătoare. Prima dată am lucrat sub această formă prin 2003, timp de vreo patru-cinci ani, perioadă în care am locuit la Londra, în timp ce dețineam aceeași funcție la ELLE România ca și acum (mai puțin cea de publisher).

Toate bune și frumoase, doar că nu mai știam când să pun punct. Adica să închid ușa biroului și să spun: gata, s-a terminat ziua de lucru. Acest HOME te păcălește rău de tot, îți dă sentimentul că, tu fiind acasă, nu mai muncești la fel de mult, chiar dacă trimiți email-uri sau termini texte de citit sau aprobi layout-uri și la 11 noaptea… Ești totuși acasă, ca și cum acest acasă ar șterge vreun pic din efort, din responsabilități…

Starea aceasta nu m-a părăsit niciodată, în continuare nu știu să pun limite între viața privată și job. Chiar și în acest moment, când scriu aceste rânduri, sunt teoretic în concediu, la Viscri, dar scriu, aprob coperți, gândesc proiecte, discut cu potențiali parteneri etc.

Trăgând, însă, linie, cred că în continuare e cea mai bună soluție. Cum aș fi putut trăi eu în Africa timp de un an, dacă nu ar fi existat varianta asta? Sau la Paris, sau la Viena?

Doar că trebuie să fii pregătit și pentru sacrificii, să poți să dozezi corect lucrurile și să ai răspunsurile pregătite atunci când copiii te trag de mânecă și-ți reproșează: „ziceai că ți-ai luat concediu, lasă telefonul.”

Vă doresc în continuare o vară liniștită, și să ne uităm cu speranțe mari la toamna care vine.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle