Viața bate filmul

Cu ocazia acestui număr am vorbit mult în redacție despre iubire, căreia îi dedicăm în februarie un dosar special, ce cuprinde eseuri despre laturile diferite care o compun. Ioana Ulmeanu s-a încumetat să abordeze acest subiect. Dificil, aș spune eu. Riscant.

Viața bate filmul

E ca în viață, începi, te implici, și în final nu știi la ce vei ajunge, precum vorba aceea cu socoteala de acasă, care nu se potrivește niciodată cu cea din târg. M-a întrebat și pe mine care este filmul meu de dragoste preferat și nu am avut un răspuns clar, am bâjbâit între Grease, In the Mood for Love, Carol, Casablanca… fără să fiu în stare să pun degetul pe unul anume. Nu cred că m-a influențat vreun film în mod deosebit. În fine, filmul de dragoste nu este un gen pe care să îl caut cu îndârjire (Domnica Mărgescu poate să confirme – împreună cu ea zbor cel mai des, și dacă nici în avion nu mă convinge să mă uit la un film cu Jennifer Aniston, atunci șansele sunt reduse la minimum să-mi cumpăr eu, de bunăvoie, un bilet la o comedie romantică sau la film sub care scrie love story).

Eu nu cred că iubirea adevarată e ca în filme, asta ca să răspund la întrebarea retorică din materialul Ioanei din acest dosar colectiv, pe care îl citiți la pagina 74: „întrebarea care se pune este dacă filmele și serialele romantice doar reflectă felul în care evoluează societatea (și relațiile de cuplu, în ton cu ea), sau dacă ele sunt capabile să genereze idei, așteptări, și ca atare anumite comportamente și să nască relații mai mult sau mai puțin toxice”.

Cred că poți să vezi milioane de filme și tot să fii nepregătit atunci când vine acel moment în care-ți sare inima din piept, și cred că nici nu contează cât te ține sau ce ravagii face după, important este că l-ai trăit. Și cu siguranță îl vei trăi diferit de film (chiar și de cel preferat de tine, de cel pe care l-ai văzut de o mie de ori). Norocos ești dacă ți se întâmplă. Pentru că nu e obligatoriu, există oameni cărora nu le-a sărit niciodată inima din piept și nici măcar nu poți să spui că au făcut ceva greșit. Pur și simplu ai noroc, sau nu. Dar mai cred că niciodată nu e prea târziu, și ți se poate întâmpla la orice vârstă.

Asta dacă îți dorești să găsești dragostea, și nu „the best partner”.

P.S.: În altă ordine de idei, sperăm să vă inspire incursiunea noastră prin tendințele sezonului următor, dar și să reflectați serios la întrebările pe care și le pune Maurice Munteanu în articolul dedicat viitorului modei. De altfel, așteptăm, ca întotdeauna, opiniile voastre pe conturile ELLE de social media.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle