Un DA pentru schimbare

Cred ca acest numar din ELLE este de departe cel mai puternic numar din ultimii ani. Asta si pentru ca in el vei descoperi un grupaj de interviuri cu cinci dintre cele mai puternice femei din Romania!

Un DA pentru schimbare

Sunt femei care, prin forta lor de a schimba lucruri si mentalitati, sunt exemple valoroase pentru o societate in cautare de repere. Una dintre ele este Laura Codruta Kövesi, o eroina moderna a timpurilor noastre (cum spunea Mihaela Frank intr-una din zilele trecute, intr-o discutie pe care o aveam in biroul meu). Este, probabil, cea mai vizibila personalitate a momentului, cea mai apreciata, cea mai aplaudata, deoarece, in acceptiunea noii generatii, ea este motorul care speram ca va duce la schimbarea la fata a Romaniei.

Desi extrem de atacata de catre unii politicieni, noi, „oamenii de rand, speram ca, datorita ei si a institutiei pe care o conduce de doi ani, ne vom putea recapata Romania noastra, tara care ne-a fost confiscata de adevarate coalitii ale coruptiei. Interviul de 45 de minute pe care Peter Frank i l-a luat Laurei Codruta Kövesi – si in care veti descoperi si putin din femeia din spatele functiei – a avut loc chiar in sediul DNA, locul pe care ne-am obisnuit sa-l vedem aproape zilnic la stiri, asaltat de jurnalisti.

Societatea din Romania a inceput sa se schimbe nu numai la nivel politic si economic, ci si la nivel civic. Intamplarea cu barza din comuna Schitu Golesti si protestul localnicilor pentru a-i salva cuibul mutat brutal printr-un ordin de ministru mi se pare o dovada (de neimaginat pana de curand) ca oamenii au inceput sa gandeasca altruist si sa lupte pentru cel aflat la nevoie… chiar daca e vorba doar de o biata barza.

Un alt exemplu de reactie sociala in masa a fost incidentul pe care l-a creat Mihaela Radulescu printr-o postare pe Facebook, prin care isi exprima parerile despre homosexuali. Opiniile ei au fost extrem de dur taxate, iar valul de scrisori, mesaje si telefoane pe care le-am primit la redactie ne-au demonstrat inca o data ca societatea din Romania nu mai este pasiva si incepe sa reactioneze vehement ori de cate ori sunt incalcate sau lezate drepturile omului, ale animalelor sau ale unei comunitati. Sigur, mai e mult de lucru, dar toate acestea sunt semne evidente ca societatea noastra se vindeca, e pe calea cea buna (cum spune Laura Codruta Kövesi) si isi doreste de la noi toti sa insanatosim Romania. Hai sa nu pierdem trenul, schimbarea la care am tot visat sta astazi in noi!

P.S.: Va aduc la cunostinta ca revista ELLE a incetat colaborarea cu Mihaela Radulescu, care, timp de peste 10 ani, a semnat o pagina de opinie apreciata de cititoarele noastre. Ii multumim pentru toate proiectele frumoase pe care le-am realizat impreuna!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle