Ultimul editorial despre pandemie!

Noile măsuri propuse de autoritățile locale, dar și internaționale, pentru a ne feri de infectarea cu noul coronavirus sunt bune, dar de nepus în practică. Nu din rea voință (cu toate că văd și astfel de lucruri prin juru-mi), ci dintr-un alt motiv: nouă pur și simplu nu ne-ar ajunge Pământul!

Ultimul editorial despre pandemie!

Cum să stăm la o distanță de doi metri unul față de celălalt? Ar ajunge o Românie? Eu zic că nu avem loc pe Pământ. Nu avem… Poate așa ne dăm seama și că suntem mulți, poate prea mulți, ne spune natura. Așa cum tot ea ne-a arătat că, înainte de pandemie, eram, de fapt, fericiți. Și nu știam.

Sunt milioane de întrebări pe care ni le punem în aceste vremuri dar, de o bucată de vreme, eu încerc să mă protejez (pentru că am obosit, m-am întristat prea mult…) și mă comport ca în avion, unde degeaba mă tem, degeaba tremur la orice zgâlțâire a aeronavei în furtună, comanda nu e la mine, ci la pilot. Știu, aud voci: trebuie să ne implicăm, trebuie să avem puncte de vedere… E un punct de vedere, într-adevăr. Dar și dacă suntem prea mulți pe teren și toți țipăm, nu-l mai auzim nici pe arbitru, nu ne mai înțelegem nici noi între noi, și atunci ce facem? Nu e haosul mai mare, dezmembrarea mai iminentă, colapsul mai aproape?

Eu mi-am fixat în tot acest haos niște repere, niște surse de informare, și încerc să am încredere în ele, să nu mai „cercetez” eu la fiecare pas, ca să mă conving că „ăștia” nu mint, n-au vreun interes, că nu sunt proști etc.

Nu le dezvălui, aș putea fi subiectivă sau, mai grav, bănuită că vreau să influențez pe cineva, dar cred că fiecare dintre voi ar trebui să facă acest lucru. Va fi liberator, credeți-mă. Nu pe umerii noștri stă această greutate, ci pe ai altora, care au ales această corvoadă (nu știu dacă știau, de fapt, de la început în ce se bagă).

Așadar, hai sa vorbim mai bine despre modă și, de exemplu, despre acest minunat editorial realizat de echipa ELLE la Paris, într-un apartament privat aparținând brand-ului Chanel. Toate rochiile sunt Chanel couture… Mon Dieu… Știi ceva? „Omului îi trebuie un vis pentru a suporta realitatea”, spunea Freud. Și noi suntem de acord! Îți propun să ne trezim din vis când totul va fi bine….

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle