Trecere în revistă

Ce an incredibil! Pe deoparte am sentimentul că ieri era martie, momentul în care am intrat în lockdown, și într-o secundă s-a făcut decembrie. Iată-mă azi scriind pentru ultimul număr al anului.

Trecere în revistă

Pe de altă parte, însă, am sentimentul că în acest an am învățat enorm despre mine, despre noi, despre familie, cât n-am învățat într-o viață. Sigur că eram conștientă în legătură cu toate aceste lucruri, despre ce înseamnă grija față de tine, față de familie, dar cine avea timp? Cine avea răbdare să pună și în practică tot ceea ce, teoretic, știa deja?

Dar iată cum cușca apartamentului ne-a împins mai mult afară, ne-a împins să prețuim natura și să ne și bucurăm de ea, am început să facem sport pentru că devenea cam singura formă de evadare, am început să avem relații mai strânse cu familia, pentru că toți eram în pericol, am început să călătorim mai mult în România și să ne dăm seama că nu e necesar să traversăm mii de kilometri ca să fim fericiți și… odihniți!

Și am avut și multe surprize: credeai vreodată că întâlnirile, activitățile legate de birou, chiar și evenimentele vor putea fi realizate exclusiv online?

În iunie m-am amuzat să facem ELLE New Media Awards, evenimentul nostru anual dedicat creatorilor de conținut, online. Mi se părea o experiență once in a life time și nu mă gândeam o clipă că acest scenariu se va putea repeta și în decembrie, pentru marele nostru eveniment, ELLE Style Awards.

Dar iată-ne și aici, pregătind online un proiect care era supranumit cel mai mare eveniment monden al anului, pe lângă importanța lui în cadrul industriilor de modă și beauty. Nu ne dorim să se schimbe nimic din toate acestea, ci dimpotrivă, să reușim să aducem în jurul lui, prin intermediul online-ului, o comunitate și mai mare, nominalizații și câștigătorii să poată să-și transmită mesajul dincolo de scena somptuoasă a Palatului Parlamentului unei țări întregi sau chiar unei lumi întregi.

Iată că această globalizare s-a întâmplat mai rapid decât ar fi crezut oricine și a plecat de la premise pe care nimeni nu și le-ar fi închipuit ieri. Azi chiar nu mai contează unde trăiești dacă poți să fii conectat la o rețea de Internet (mă rog, mai există o diferență: sistemul medical de care depinzi, în cazul în care ai nevoie de el fizic, adică de aparate).

Pășim în 2021 mult mai întăriți și convinși că ne putem adapta și găsi resurse în noi să facem un slalom mai lin printre frici și intemperii. E bine, pentru că am învățat că există o compatibilitate neașteptată între progres și vulnerabilitate, omenirea a făcut pași imenși către tehnologizare, inteligență artificială… Dar iată că pericolele pot apărea și pot face ravagii de unde nu te aștepți. Cred că aroganța noastră în fața naturii și-a primit lecția.

Nu știu ce să vă urez pentru noul an, în afară de sănătate! Fizică și mentală. Cu restul, ne descurcăm noi, cumva.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle