Muzica, succes, educatie

La acest numar am avut un deadline greu. Nu doar echipa ELLE, ci si eu. Si nu pentru ca am publicat suplimentul ELLE Kids sau pentru ca o parte din colegi se aflau inca in vacanta, ci pentru ca predarea a coincis cu Festivalul „George Enescu“. Iar eu am vrut sa vad toate spectacolele (ma rog, nu chiar toate, ar fi fost inuman) care meritau. Si au meritat enorm de multe.

Muzica, succes, educatie

Asa incit toata aceasta fuga intre Ateneu, birou, Sala Palatului, Opera Nationala, sedinte, intilniri de birou, copil si familie m-au cam extenuat. Dar nu ma pling, au fost poate cele mai dense saptamini si au meritat din plin. Pina la urma este cel mai mare eveniment cultural din Romania si unul dintre cele mai importante din lume. Urmarind promo-urile de pe CNN in aprilie, in timp ce ma aflam la Viena, n-am anticipat nici o clipa amploarea si calitatea acestui festival. Poate ca vi se pare mult spus, dar am senzatia ca am trait niste momente istorice.

Dar trebuie sa recunosc ca opera Otello pe care am vazut-o acum citiva ani la Opera Bastille din Paris, in regia lui Andrei Serban, a fost mult peste cea pe care am vazut-o in cadrul Festivalului „George Enescu. Fara nici o legatura cu acest lucru, il puteti regasi pe Andrei Serban in paginile acestui numar, intr-un interviu extrem de interesant, dar si educativ, in care marele regizor roman vorbeste cu Ioana Ulmeanu inclusiv despre probleme, nu doar despre reusite rasunatoare.

Un alt material despre o personalitate interesanta este interviul narativ realizat de Alina Baisan cu Rona Hartner. Mie una imi era dor de Rona si am fost mai mult decit satisfacuta de acest material spumos care ii face un portret desavirsit.

Sa nu ii uit si pe fratii Zielinski, gemenii romani care au facut o cariera internationala stralucita, in ciuda virstei, intr-un domeniu in care e relativ greu de patruns ca roman – arhitectura. La pagina 98 le poti citi parcursul.

Si daca tot am amintit de virsta si succes, va mai recomand si un articol din ELLE Kids (stiu, poate nu aveti copii acum, dar nu stiti niciodata ce poate aduce ziua de miine), despre homeschooling. Da, ati citit bine, sa nu ne trimitem copilul la scoala, ci sa-l educam singure, acasa. Suna interesant sau cel putin curios, nu?

Lectura frumoasa si o toamna pe masura.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle