Moda în Metavers

O dată la ceva timp îmi aduc aminte de reacția unei prietene care, în timpul unui discurs săltăreț, pe pozitivitate, de tipul "trăim vremuri foarte interesante, generația noastră este norocoasă să…", a replicat: "mă bucur, dar parcă simt nevoia unor vremuri normale, m-am săturat de astea interesante!".

Moda în Metavers

Sunt adepta schimbărilor și transformărilor tehnologice menite să ne ușureze viața, cu toate că uneori îmi doresc ca unele lucruri să rămână identice: rafinamentul, aristocrația unor locuri, unor oameni, cuvânt care el însuși pare anacronic în noua lume în care trăim, cea a Metaversului care începe să se rostogolească tot mai mult în jurul nostru.

Mulți probabil au auzit termenul de la Facebook, alții, mai avansați sau mai titrați în materie de realitate virtuală, au început deja să investească în noile proiecte de blockchain care includ acum chiar și dezvoltări imobiliare. Adică poți să investești în „pământ virtual”. Citeam în aceste zile despre cum se va transforma shopping-ul online din 2D în 3D, prin promisiunea acestor blockchain-uri (și companiilor din spatele lor) de a construi mall-uri virtuale și a replica celebrele străzi de shopping din marile orașe (Bond Street, Rodeo Drive, 5th Avenue) în Metavers.

Curând ne vom cumpăra și ținute virtuale (am scris deja pe elle.ro despre primele brand-uri care au început să vândă astfel de haine) pe care să le purtăm pe Instagram, TikTok, și în Metaverse (atâta vreme cât nu mai are rost să ieșim în lume, pentru că lumea va fi toată la picioarele noastre, la doar un click distanță, ce rost mai au ținutele fizice care mai și poluează? Deși e o discuție mai lungă, pentru că și Metaversul va presupune un consum însemnat de energie.)

Numărul de februarie al revistelor de modă este dedicat în mod tradițional (ce cuvânt simpatic în acest context) tendințelor și, iată, păstrăm tradiția, dar adaptată la noile vremuri. Așadar inspirați-vă, „take your time”, până la a intra și a trăi în jocurile virtuale (pentru care copiii sunt azi atât de mult certați de părinți) mai e foarte puțin.

Acum e momentul unor achiziții REALE!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle