Ladies and… ladies

Cu totul întâmplător, în acest număr am vorbit aproape în exclusivitate cu și despre femei. Dar nu îți imagina vreo campanie feministă sau militantă (nu că ne-am feri de asta), ci pur și simplu am stat de vorbă cu câteva femei remarcabile, toate artiste, despre planuri și proiecte, despre artă, modă și filme.

Ladies and... ladies

Am întrebat-o pe Irina Rimes (interviul a fost realizat de Iulia Alexandra Brăslașu), o artistă pe care o admirăm de mulți ani – de când a venit din Moldova și s-a stabilit în România –, despre noul documentar lansat de curând pe HBO Max, Irina Rimes: Pe drumul meu. Un drum aproape inițiatic spre Acasă, noul ei album, de-a lungul căruia Irina a fost filmată alături de echipa ei în timpul compunerii și realizării acestui album.

În documentar apar interviuri cu oameni din industria muzicală din România, detalii de culise, trăiri și destăinuiri fără perdea pe care artista a hotărât să le devoaleze… merită vizionat acest road movie semnat de regizorul Barna Nemethi.

La fel cum mi-am propus să vizionez și Stranger Things din care, deși a ajuns la sezonul 4 pe Netflix, nu am ajuns încă să îl văd nici pe primul. Mă simt acum de parcă nu am văzut Twin Peaks, asta în timp ce o planetă întreagă vorbește deja făcând referințe din acest serial. Ioana Ulmeanu a stat de vorbă cu actrița Natalia Dyer și citind interviul mi-am întărit dorința de a depăși ultimul serial în care m-am blocat, respectiv The Crown, pentru simplul motiv că eu sunt o victimă perfectă a binge watching-ului, care uită să mănânce până ajunge la final.

Un eveniment remarcabil la care a fost invitată și ELLE România, prin directorul de modă Domnica Mărgescu, a fost cea de-a șasea ediție de Literary Rendez-vous at Rue Cambon, un eveniment organizat de Chanel și Charlotte Casiraghi, care la această ediție le-au invitat pe scriitoarea Chantal Thomas și pe Anamaria Vartolomei (actrița de origine română și câștigătoarea premiului César pentru tânără speranță feminină) pentru a dezbate libertatea și emanciparea femeilor. Cu prilejul acestui eveniment Domnica a stat de vorbă cu Anamaria Vartolomei despre Coco Chanel, literatură, sau regizorul său preferat (pagina 45).

Tot Ioana Ulmeanu, care a vizitat Bienala de la Veneția, face o paralelă între arta suprarealistă văzută la expozițiile acestui an, unde domină numele feminine recuperate acum, și suprarealismul din modă, plecând de la ultimele colecții Schiaparelli, după care oftează toate fashionistele azi… și până la apariția sub formă de umbră a lui Kim Kardashian la Met Gala, îmbrăcată în Balenciaga.

Să aveți o vară fantastică!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle