La sala… de spectacol

Una dintre cele mai importante realizări de pe scena culturală din acest an se întâmplă chiar acum, probabil când ții revista aceasta în mână.

La sala… de spectacol

Mă refer la nominalizarea filmului R.M.N., regizat de Cristian Mungiu, în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Mungiu este la a șasea participare, cu un Palme D’Or în portofoliu pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, apoi premiul pentru scenariul filmului După dealuri (care a adus și premiul pentru interpretare actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur), dar și premiul pentru regie pentru filmul Bacalaureat. Eu scriu aceste rânduri cu o săptămână înainte de începerea Festivalului și, indiferent care va fi deznodământul premiilor, filmul se va lansa și în România imediat după festival, adică va avea premiera pe 3 iunie, așadar take your seat, e musai să vezi acest film!

Într-un alt registru, dar tot despre filme, abia aștept lansarea pe HBO Max a serialului The Staircase, și asta nu pentru că știam de caz (un caz real, contemporan, de crimă conjugală) sau pentru că mă pasionează genul polițist, ci pentru că mi-a plăcut mult interviul cu Colin Firth, pe care îl poți citi la pagina 52.

Un alt interviu interesant pe care îl avem în acest număr este cel cu fotografa germană Barbara Klemm, a cărei expoziție o poți vedea în cadrul Art Safari. Ioana Ulmeanu a abordat în conversația lor atât teme actuale, care țin de evenimentele tragice care se întâmplă în lume (Klemm fiind în primul rând fotograf de reportaje: „fotografiile nu ar trebui să fie trofee ale nefericirii altora”, spunea ea), cât și subiecte legate de fotografie digitală versus fotografie pe film, sau despre cum a impresionat-o Madonna la un show Versace.

Un material l-am dedicat și TIFF-ului, Festivalul de Film de la Cluj, astfel că vei putea citi la pagina 44  care sunt filmele pe care ar trebui să nu le ratezi între 17-26 iunie la Cluj-Napoca. 

Am să închei amintind de festivalul meu preferat, Festivalul de Teatru de la Sibiu, care va avea loc între 24 iunie și 3 iulie, un festival care a ajuns să fie cel mai mare din Europa Centrală și de Est!

O vară bogată, cu de toate!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle