ELLExHUAWEI: Sore & Lidia Buble Fashion Forward

Sore și Lidia Buble sunt protagonistele unui editorial fashion inspirat dintr-un viitor apropiat în care ochelarii de soare au microfon, iar bateria telefonului nu te ia niciodată prin surprindere.

ELLExHUAWEI: Sore & Lidia Buble Fashion Forward

Le-am provocat să poarte ținute über-fashion, cele mai cool și mai noi gadget-uri de la Huawei drept accesorii și le-am luat la întrebări despre modă, muzică, social media, dar și tehnologie.

 • ELLE: Cum arată în acest moment industria muzicală din România, în viziunea ta? Ce are din plin, ce îi lipsește?

  Sore: Îmi place faptul că aud foarte multă muzică bună de la compozitori noi și îndrăzneți, însă cred că mi-ar plăcea să aud mai multă diversitate muzicală și să o observ și stilistic. Dar, în același timp, e cumva normal să tindem toți să îmbrățișăm anumite trend-uri.

  Lidia Buble: Ca o mare pizza cu „de toate. Din păcate, nu toți au compoziția potrivită de aluat, iar unii nici cuptorul indicat. În ultimul timp, gusturile publicului s-au schimbat și, într-un sfârșit, au început să aprecieze calitatea și nu cantitatea.

  ELLE: Cum îți vezi locul în această industrie în acest moment? Ce ai vrea să mai faci? Ce potențial simți că merită să explorezi în continuare?

  Sore: De fel, sunt critică si analitică în ceea ce mă privește. Nu sunt niciodată mulțumită în totalitate, așadar la întrebarea „Ce ai vrea să mai faci? răspunsul este: „Foarte multe. Sunt conștientă că mi-am făcut loc în industrie ca fiind o rebelă veselă, apoi am mers către the girl next door, toate în concordanță și cu evoluția vieții personale. Însă, acum, simt că a venit momentul să îmi îmbrățișez din nou latura curajoasă, îndrăzneață și sensibilă, în același timp.

  Lidia Buble: : Ca să păstrez analogia, eu încă mai lucrez la „cuptorul meu. Am rețeta mea, ingredientele cele mai bune, dar aștept să zidesc un cuptor „napoletan, care să-mi coacă o „pizza vera. (râde)

  ELLE: Resimți o presiune din apartenența la industria muzicală? Cum se manifestă ea?

  Sore: : Cred că orice artist simte presiune. Ca artist, prin definiție, ai nevoie de aprecieri și confirmări. Pentru că tot ceea ce comunicăm face parte din noi, sunt lucruri și trăiri personale. Dar, în același timp, ne hrănim din energia publicului și ea ne dă combustibil să mergem mai departe, să îndrăznim mai mult. Firea mea nu mă lasă să mă liniștesc, să zic vreodată: „Gata! I made it. Mereu e presiunea să fac mai bine, mai mult, mai puternic. E un bagaj greu de cărat, dar… așa sunt eu.

  Lidia Buble: Presiune? Nu cred că ăsta e cuvântul. Există o obligație nescrisă de a nu plictisi și de a nu te blaza. Publicul cere mereu mai mult și mai divers, iar tu ai un timp scurt în care să răspunzi. Nu doar muzical. Pentru că și asta plictisește repede. Pachetul e complet și, de cele mai multe ori, extrem de epuizant.

  Lidia poartă jachetă din lână, Dolce&Gabbana, guler din fâș, Max Mara, și telefon Huawei Mate 40 Pro. Sore poartă palton din stofă de lână, Prada, guler din fâș, Max Mara, și căști Huawei FreeBuds Studio.

  ELLE: Ca femeie, crezi că ai parte de o presiune suplimentară în această industrie sau în societate în general – de a arăta într-un anumit fel, de a purta anumite haine etc.?

  Sore.: Da, categoric. Mi se pare că artiștii din România au făcut un pas enorm în direcția asta. Toată lumea a devenit mult mai aware de importanța unui stil, mai ales în concordanță cu stilul de muzică ales. Pentru mine e o plăcere să îmi aleg hainele pentru fiecare moment artistic. Îmi e mai greu să ies din treninguri perioada asta. (râde)

  Lidia Buble: Sunt artiste care nu au pus accent pe ambalaj. Unele au dorit să se păstreze „natural, dar eu cred că nu poți evolua, ca pachet în showbiz, fără să ai toate elementele esențiale. Nimeni nu cumpără un inel cu diamant dacă e învelit în ziar.

  ELLE: Când ai lansat ultima dată o piesă de care să fii foarte mândră? De ce a fost special acel proiect? Poți să ne povestești?

  Sore: Mândră sunt de fiecare piesă, le compun din tot ceea ce am trăit, trăiesc sau simt. Dar da, există un extra-feeling pentru anumite piese. Una dintre ele este „Sunetul meu preferat, pe care am compus-o și lansat-o împreună cu Florian Rus. Nu știu cum să îți descriu sentimentul, nu știu dacă te-ai întâlnit cu el, dar este ca și cum o energie mai mare decât mine a comunicat prin mine. Am scris piesa în 30 de minute. A fost, cu siguranță, un moment magic. Și faptul că de un an regizez toate videoclipurile mele face ca mesajul meu artistic să fie comunicat cap-coadă exact așa cum îl simt. Sunt recunoscătoare pentru asta.

  Lidia Buble: Nu am lansat niciodată o piesă de care să nu fiu mândră. Un artist care nu își asumă ce cântă e doar un interpret ale unor trăiri care nu-i aparțin. Am refuzat, însă, piese care, deși au fost hit pentru cei care le-au cântat, nu mă reprezentau deloc.

  ELLE: Cum știi că ești pe cale să lansezi o piesă bună? Ce trebuie să conțină o piesă bună?

  Sore: Îți spun sincer că habar n-am care e rețeta succesului, nu e ceva palpabil. O piesă bună, pentru mine, cred că e o melodie care te mișcă, îți apasă pe niște butoane în suflet, îți creează o stare și din care, bineînțeles, reții să fredonezi ceva, după prima ascultare.

  Lidia Buble: Trebuie să-mi placă până ajunge la refren. Cele mai bune piese au fost cele special scrise pentru mine de compozitori care îmi știau nu doar registrul vocal, ci și povestea de viață.

  Lidia poartă salopetă din stofă de lână, Philosophy, magazinul Distinto Boutique, și telefon Huawei Mate 40 Pro. Sore poartă rochie-sacou din stofă de lână, Cristina Săvulescu.

  ELLE: Care sunt artistele pe care le iei drept inspirație în cariera ta? De ce?

  Sore: Uite, realizez că nu iau drept inspirație pe nimeni, adică nu am avut și nici nu am un idol. Dar îmi plac foarte mult Pink, pentru constanță, voce, prezența artistică, și Rihanna, pentru imperiul de business pe care l-a dezvoltat. Altfel, muzical, preferințele mele se întind în multe genuri. Ascult multă muzică diversă. Am o piesă care mă obsedează în ultimul timp, să o asculți și tu: If the world was ending (JP Saxe și Julia Michaels).

  Lidia Buble: Sursele de inspirație sunt din afară, mai ales acum, când ai acces la atât de multă informație video și audio. Sunt mulți cei care, la noi, au impresia că au descoperit roata și apa caldă, dar ar fi culmea să te limitezi la spațiul ăsta atât de mic, când ai o lume întreagă la distanță de un click. Cum îți croiești tu amprenta personală – aici e provocarea și esența spiritului tău.

  ELLE: Cum privești relația dintre tine și celelalte artiste din industria muzicală? Există competiție între voi? Cum arată ea? Există și solidaritate? Cum arată ea?

  Sore: La fel ca în orice domeniu, competiția există și e natural să fie așa, zic eu. Dar, dincolo de asta, sunt câteva persoane care îmi sunt dragi și alături de care mă simt bine, râd, stau la povești. Lidia e una dintre ele. Și, apropo de solidaritate, chiar ne-am dat seama, de curând, că ne-am susținut una pe alta la fiecare lansare de piesă, ceea ce mi se pare foarte frumos. Artiștii trebuie să se susțină între ei, pentru că astfel industria devine mai închegată. Nici un om nu poate avea succes după succes, e firesc să nu fie toate piesele hit-uri, însă asta nu înseamnă că ești mai bun sau mai slab. Inspirația nu vine la comandă, gusturile sunt subiective și tot așa.

  Lidia Buble: Solidaritatea există până la apariția succesului uneia dintre ele. De aici apare concurența care, așa mi se pare mie, e esențială dacă vrei să ai un mediu creativ în care să te dezvolți. Uneori concurența poate fi și neloială, dar asta face parte din dinamică și nu cred că trebuie să o iei personal.

  Sore poartă rochie din vinilin, Rotate, și ceas Huawei Watch Fit.

  ELLE: Cum se pot promova tinerele talente care nu au neapărat norocul de a fi descoperite?

  Sore: Cred că internetul e cheia. E adevărat, e foarte multă informație pe net, dar sunt de părere că ce e tare nu are cum să treacă neobservat.

  Lidia Buble: Era digitală e salvatoare. Nu trebuie să cunoști pe cineva anume ca să ajungi viral pe net. Dacă ai conținut de calitate poți să reușești, chiar dacă nimeni nu a auzit de tine până atunci.

  ELLE: Ce ai învățat din anii pe care i-ai petrecut făcând muzică?

  Sore: Că e bine să greșești. Asta te împinge spre evoluție. Am învățat să fiu recunoscătoare pentru fiecare moment de succes trăit, să nu uit de unde a pornit aventura mea în artă, să am încredere în mine, în visul meu și să îmi ascult instinctul. Și îmi reamintesc mereu că motivul pentru care fac muzică este pentru că iubesc muzica și prin ea mă exprim cel mai bine. Și asta încerc să-mi fie literă de lege atunci când mă așez să scriu o piesă. Nu alte gânduri de tipul: oare e hit, oare e succes, oare o să placă? Sper să nu uit asta nicicând și să lansez doar muzică sinceră.

  Lidia Buble: Să fac lucruri care să îmi dea mie o stare de bine. Lucruri care să mă mulțumească întâi pe mine și apoi pe ceilalți. Am învățat, din păcate, să nu mă mai deschid în fața celorlalți și să păstrez și pentru sufletul meu frânturi de poveste. Am învățat că nu toți oamenii sunt fundamental buni, așa că nu trebuie să mă port la fel cu toți.

  ELLE: Cum treci peste blocajele de inspirație și cum reușești să te reechilibrezi?

  Sore: Hmmm… sunt Scorpion și tind să dau vina pe mine dacă ceva nu iese bine. Nu e ușor să depășesc astfel de momente. Uneori încerc să nu mă mai gândesc, să mă concentrez pe altceva. Alteori sunt tristă câteva zile și apoi încerc să investesc tristețea într-o piesă, ca să mă descarc.

  Lidia Buble: Muzica are paliere esențiale, iar oamenii care activează pe aceste paliere sunt indispensabili. Cred în compozitor, textier, producător muzical și cred că nu poți să le faci tu pe toate. Am mare încredere în oamenii care scriu pentru mine, iar eu pot decât să mă rog să nu rămână fără inspirație. (zâmbește)

  Lidia poartă blazer din piele, House of Compulsion, pantaloni din bumbac, Jaquemus, și telefon Huawei Mate 40 Pro

  ELLE: Concertele online, urmărite pe diverse gadget-uri, pot fi o opțiune de luat în calcul pentru artiștii care își doresc să-și continue spectacolele? Sunt și alte variante prin care îți imaginezi că poți să ții spectacole acum? Care?

  Sore: Online-ul este singura variantă, în momentul acesta. Sau concertele TV. Îmi e tare dor de scenă… nu pot să îți descriu cu acuratețe sentimentul. Mă bucur, însă, și de faptul că acum gadget-urile au un rol important în viața noastră și ne pot ajuta să urmărim la o calitate mai bună clipuri sau să vedem concerte TV. Atât pe partea de sunet, cât și de imagine. Eu mă bucur când ascult o piesă de-ale mele la căștile FreeBuds Studio de la Huawei. Sunetul este impecabil.

  Lidia Buble: Concertul online este o chestie seacă… de ambele părți. Nu cred că există altă variantă decât conectarea cu publicul într-o prestație live. De aproape. Să simți dacă le face plăcere sau sunt plictisiți de tine. Nu ai alt barometru.

  Sore poartă maletă din bumbac, Balenciaga, cămașă din latex, Barbara Bologna, magazinul Entrance, Și ceas Huawei Watch GT 2 Pro.

  ELLE: În această perioadă dificilă pentru cultură, cum ar trebui să rămână motivate persoanele din industrie pentru a continua să creeze? De ce fel de sprijin ar avea nevoie?

  Sore: Aici este, într-adevar, o problemă. Lipsa de nou și ancorarea în rutină sunt dăunătoare creativității. Dar să zicem că ne conectăm la trecut sau la viitor și ne inspirăm de acolo. Ce este cu adevărat trist și îngrijorător este situația tuturor oamenilor care ne-au fost alături la fiecare show. Sunt zeci de oameni care lucrează pentru fiecare artist și care au rămas fără job în urmă cu aproape un an. Fără venituri sau perspective de job-uri noi.

  Lidia Buble: Sunt doar un firicel din cultura pop. Aici au mai fost resurse. Adevărata cultură, cea care ne definește ca neam, a fost greu încercată și nu cred că sunt eu omul care să-și dea cu părerea.

  Lidia poartă palton din stofă de lână, Off-White, magazinul Entrance, pantofi din piele, Tom Ford, și ochelari Huawei X Gentle Monster Eyewear II.

  ELLE: Cum a fost acest an pentru tine?

  Sore: Ciudat. Și bun, pe alocuri, dar e ca și cum avem cu toții doi ani și învățăm să mergem, să vorbim, să învățăm despre lumea care ne înconjoară. E totul nou și incert. Însă eu sunt o persoană optimistă și cred în zicala „Fă Rai din ce ai.

  Lidia Buble: Cu doruri multe – de gașca mea de instrumentiști, de bublișorii mei care au cam crescut, de familia mea risipită prin toată Europa. Cel mai dor mi-a fost să-mi verific calendarul și să văd în ce oraș mă gasește week-end-ul.

  ELLE: Ai reușit să-ți stabilești niște planuri pentru 2021?

  Sore.: Artistic, îmi doresc același lucru an de an: să mă autodepășesc. Personal, îmi doresc să nu se schimbe nimic.

  Lidia Buble: Am două albume de scos. Unul pop, pe care îl tot promit de ceva timp, și o surpriză la care am început deja să muncesc. 2021 vreau să mă găsească fericită.

  Body din latex din garderoba personală a artistei, pantaloni din stofă de lână, V:PM Atelier, bocanci din piele, Prada, și căști Huawei FreeBuds Studio.

  ELLE: Care este relația ta cu tehnologia? Este o unealtă pentru tine? Este mai mult decât atât?

  Sore: E o prelungire a mea, mai ales în perioada asta. Pe telefon îmi scriu toate piesele, cu el filmez și editez, în căști ascult muzică, de smartwatch mă folosesc la tenis și nu numai. Chiar mă gândeam, la începutul pandemiei, că tehnologia ne-a fost de real ajutor să traversăm toată perioada de izolare.

  Lidia Buble: Tehnologia este cea care mă ajută să rămân conectată cu familia și prietenii, cu proiectele profesionale și personale, de oriunde și oricând. Mă aduce aproape de lucrurile care contează cu adevărat pentru mine, așa că e clar, devine mai mult decât un simplu tool. (zâmbește)

  ELLE: Care este gadget-ul pe care îl folosești cel mai des și de ce?

  Sore: Telefonul. E legătura mea cu lumea. Dar și ceasul meu Huawei Watch Fit, care mă ajută să văd rapid notificările de pe telefon, atunci când acesta nu este lângă mine, și care mă ajută la menținerea unui stil de viață activ. E partenerul meu de încredere, cum s-ar spune. (râde)

  Lidia Buble: Telefonul! HUAWEI Mate 40 Pro este prezent în viața mea în orice moment, fie că vorbim despre momentele în care îmi fac poze, le editez pentru social media și le share-uiesc cu prietenii mei virtuali, despre momentele în care folosesc aplicațiile de navigație sau music streaming sau despre cele în care fac video call-uri cu familia. E ca o extensie a mâinii mele.

  ELLE: Ce ai face într-o zi dacă nu ai avea acces la telefon?

  Sore: Nu vreau să mă gândesc la asta. (râde)

  Lidia Buble: Aș face muzică și mi-aș găsi inspirația în tot ceea ce mă înconjoară. În jurul nostru avem tot ceea ce ne trebuie ca să ne stimuleze creativitatea: oameni, locuri și obiecte dragi nouă. Desigur, pot spune, fără dar și poate, că aș rezista cu greu fără telefonul meu. Mi-ar fi prea dor de comunitatea mea și de oamenii care îmi scriu zilnic mesaje frumoase. (zâmbește)

  ELLE: Cum rămâi relevantă în social media?

  Sore: Cred că vulnerabilitatea e cel mai uman liant dintre oameni și tehnologie. Totul se vrea perfect în social media, dar eu încerc să îmi arăt toate laturile, pentru că suntem oameni, iar oamenii nu sunt doar într-un singur fel.

  Lidia Buble: Făcând lucruri care contează cu adevărat pentru comunitatea ta, care îi inspiră. Deși tendințele se schimbă mereu, eu cred că reușesc să ajung la oamenii care mă urmăresc, pentru că le ofer o parte autentică din povestea mea. Și așa ei reușesc să rezoneze cu mine.

  CONȚINUT VIDEO ELLE

  ELLE: Când vine vorba despre expunerea în social media, care este limita pe care nu ai încălca-o?

  Sore: Unele aspecte din viața mea rămân misterioase, așa nu își pierd din intensitate pentru cine le trăiește.

  Lidia Buble: Nu m-am gândit niciodată la o limită anume. Nu îmi place să mă simt îngrădită în nici un aspect al vieții mele și încerc să privesc deschis tot ceea ce fac. Cu siguranță, limita mea ar interveni atunci când acel lucru m-ar face să nu mă mai simt confortabil și nu ar rezona deloc cu mine, cu cine sunt eu.

  Lidia poartă pulover din bumbac și fular din lână, ambele Balenciaga, magazinul Mengotti, și căști Huawei FreeBuds Studio

Fotografii: Tibi Clenci
Realizatoare: Domnica Mărgescu
Interviu: Denisa Coman

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video