ELLE SOCIAL: FEMEI PENTRU VIITOR

Sunt fiice, mame, soții dar și actrițe celebre, modele sau designeri de modă. După ce le vei citi mărturiile, poate vor deveni și surorile tale de suflet.

ELLE SOCIAL: FEMEI PENTRU VIITOR

Angajamentul lor față de problemele care le privesc pe femei este real – fie că este vorba despre egalitate de gen, violență domestică, hărțuire sexuală, sănătate sau antreprenoriat, ele susțin activ cauzele, participând la activitatea multor ONG-uri, mișcări, asociații. Descoperă-le luptele și alătură-te unei „familii de vis”!

De Virginie Dolata. Dosar coordonat de Lena Misovic.

JULIA ROBERTS, actriță


Julia Roberts a trecut de la un rol principal în Pretty Woman (Frumușica) la a demonstra că femeile sunt mai mult decât frumușele. Actriță, activistă și filantrop, nu e doar mama a trei adolescenți, ci și o voce pentru cauze sociale. Susține cauza studenților LGBTQ, atrage atenția asupra sindromului Rett și a schimbărilor climei, și susține eroii de la 9/11. Ca și Obama, a participat la Running Wild with Bear Grylls pentru a duce vaccinuri copiilor din Nairobi. Azi, este membră în board-ul organizației Chime for Change și luptă pentru egalitatea de gen. www.Chime.gucci.com

Care e definiția ta pentru women empowerment?
Empowerment este ceea ce se întâmplă când fiecare dintre noi crede în sine.

Când și ce ți-a atras atenția către aceste probleme?
Când am fost suficient de matură ca să îmi dau seama că femeile nu sunt tratate egal și când am văzut femei care își susțineau propriile cauze.

Când și cum ai devenit implicată în organizație?
Sunt mândră să fiu parte din Chime for Change. Sunt o femeie mândră și cred că doar cu unitate ne găsim cea mai mare putere.

Care sunt scopul și misiunea organizației?
Cred că toți ar trebui să acționăm ca să schimbăm provocările lumii de azi. Este cu adevărat responsabilitatea noastră să deschidem drumul pentru fetele noastre tinere – astfel încât ele să aibă toate șansele pe care le merită.

Ca femeie, care este cel mai șocant lucru pe care l-ai întâlnit? Dar și unul pozitiv?
Este important, cred, să ne concentrăm pe ce este pozitiv ca să mergem înainte. Am întâlnit o mulțime de femei incredibile în viața mea, care mă fac să simt că putem obține tot ceea ce ne punem în minte.

Care ar fi mesajul tău pentru femeile din lume?
Credeți în voi. Credeți în schimbare.

Despre Chime for Change

Gucci lansează următorul capitol al campaniei Chime for Change, cu o nouă identitate creativă, în colaborare cu artistul italian MP5 și, desigur, cu Alessandro Michele, sub sloganul To Gather Together. Este un apel la unitate pentru comunitatea globală, pentru a susține cauza egalității de gen.

Citește continuarea în ELLE MAI 2019!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle