ELLE PSIHO: Anul acesta imi propun sa…

Incurajata de aminarea cu inca un an a sfirsitului lumii, Alina Baisan isi revizuieste lista cu hotariri de anul trecut si se pregateste sa si-o intocmeasca pe cea de anul viitor. Cu ce folos, insa?

ELLE PSIHO: Anul acesta imi propun sa...

Ma uit pierduta la moodboard-ul din fata biroului meu: o casa mica, intre vii, cu o piscina imensa in fata, o alta casa decupata dintr-un numar mai vechi ELLE cu interioare care aduc cu „casa viselor mele, un studio foto profesionist amenajat intr-o mansarda (in Cotroceni, desigur!), un Mini Cooper verde-padure, un scuter Vespa bleu deschis. Anul trecut, pe vremea asta, decupam cu spor din reviste lucrurile pe care mi le doream, despre care credeam ca avindu-le, ma vor face fericita.

Citisem undeva ca daca le vad in fiecare zi, daca ma imaginez ca traiesc printre ele sau le folosesc in imaginatie ca si cum mi-ar apartine, in mod firesc, fara efort, vor ajunge la mine. Intre timp a trecut un an, iar colajul din fata mea s-a pierdut nesemnificativ in peisajul biroului, ca un tablou caruia nu ii mai dai atentie.

Cel mai mult m-a socat, dupa ce l-am terminat, faptul ca nu am pus pe wish list-ul meu nici macar o hotarâre spirituala. Nu imi doream oare decit lucruri materiale – o casa superba, o masina si un studio foto? Nu tu relatii care sa ma implineasca, nu tu sanatate, nu tu oameni dragi alaturi, satisfactii profesionale etc.? Sau poate consideram ca toate acestea vin implicit, doar pentru ca mereu am avut parte de ele. Adevarul e ca, daca pe cele din urma le am in continuare, cele din poze au ramas fix acolo: spinzurate de un perete.

Acum sa privim si prima pagina din agenda pe care am inceput-o in primele zile ale anului si pe care tocmai am terminat-o. Ia sa vedem ce scrie sub „obiective 2013:

✓ „Alerg la maraton! – citeva ture de IOR se pun la socoteala?

✓ „Imi cumpar masina si incep sa o conduc – sincer, am vazut chiar ieri, cind eram in tramvai, cum o fata l-a lovit pe unul care astepta la stop si tare ma tem ca sint acel gen de soferita! Mai bine iau taxiul;

✓ „Fac site-ul si incep sa fac bani din fotografie – probabil ma refeream la un site de fotografie. Ei bine, pe acela l-am abandonat, intre timp am facut si un blog de fotografie si reportaj pe care l-am abandonat si, ah, mi-am mai cumparat un domeniu cu numele meu, pe care desigur nu am pus nimic. Cu toate astea am reusit sa fac ceva bani din fotografie, chiar si fara nici un fel de promovare.

✓ „Nici un numar ELLE fara fotografii de-ale mele in el – nu mi-au aparut chiar in fiecare numar, dar mi-au mai aparut din cind in cind, asa ca sint recunoscatoare redactiei intregi pentru asta.

✓ El Camino! – asta era drumul acela de peste 4.000 de kilometri pe care il fac pelerinii pe jos sau cu bicicleta prin Spania pina la Santiago de Compostella – nu stiu exact de ce, dar mi-am pierdut orice urma de interes in privinta lui.

✓ Nu imi mai depasesc deadline-urile – hm, cred ca am sa dau un refresh la hotararea asta si se va regasi cu siguranta si pe lista de anul acesta;

✓ Nu mai las mail-uri – aici am taiat si n-am mai continuat cu nimic; probabil imi propuneam sa raspund la toate e-mail-urile care imi sint adresate direct. Uneori, recunosc ca sint depasita de situatie!

Foto: Guliver

Citeste continuarea in ELLE IANUARIE 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle