ELLE INTERVIU: Nicola Coughlan și secretele din Bridgerton

Dacă cele 82 de milioane de persoane care au urmărit Bridgerton pe Netflix reprezintă un indiciu, la fel ca nenumăratele comentarii, articole de opinie, postări și dezbateri pe temă, e clar că serialul creat de Chris Van Dusen a devenit un fenomen.

ELLE INTERVIU: Nicola Coughlan și secretele din Bridgerton

La debutul celui de-al doilea sezon, fă cunoștință cu Nicola Coughlan, unul dintre starurile show-ului și interpreta lui Penelope Featherington, care se dovedește a fi Lady Whistledown, deținătoarea celor mai picante secrete din universul fictiv și seducător, mustind de intrigi.

De la premiera Bridgerton în ziua de Crăciun în 2020 pare că a trecut o veșnicie, poate și pentru că vremurile au fost atât de dramatice, poate și pentru că serialul Netflix – care a atins locul întâi pe platformă în 76 de țări – a ajuns la un statut de neimaginat. Dar decorurile somptuoase, costumele impresionante, intrigile complicate și felul în care scenariul reimaginează istoria… și, desigur, acele scene de sex i-au adus un număr uriaș de fani care așteaptă cu nerăbdare debutul celui de-al doilea sezon, pe 25 martie, adică la data la care revista în care citești acest material apare pe piață.

Ca să celebrezi această ocazie, citește o conversație cu Nicola Coughlan, actrița irlandeză care a devenit cunoscută cu rolul lui Clare din Derry Girls și a ajuns să fie obsesia multora dintre noi interpretând-o pe Penelope Featherington în Bridgerton. Neînfricată în alegerea rolurilor (sau când vine vorba de a susține drepturile femeilor din țara sa), Nicola joacă unul dintre cele mai complexe personaje ale show-ului, iar finalul sezonului a reprezentat un punct culminant, dezvăluind publicului cealaltă identitate a sa: Lady Whistledown.

ELLE: Când ți-ai dat seama că primul sezon din Bridgerton a devenit un fenomen la nivel global?
Nicola Coughlan: E un lucru foarte ciudat să-ți dai seama de faptul că ești parte dintr-un fenomen. Am văzut numerele și nu se poate ca un creier uman să le proceseze. Este suprarealist. Cred că am început să-mi dau seama atunci când am început să văd peste tot. Fiecare celebritate se uita la el, oamenii făceau referințe, Billy Porter spunea lucruri ca „Bridgerton realness” și atunci te gândești: „oh, bine, deci nu doar prietenii și familia mea au văzut asta”. E ireal, dar uimitor.

ELLE: Succesul major de care s-a bucurat primul sezon a schimbat felul în care echipa a abordat cel de-al doilea sezon?
N.C.: E ciudat să te întorci după ce ai avut un astfel de succes. După primul sezon, o mulțime de oameni m-au întrebat dacă suntem emoționați acum și, bizar, nu suntem. E doar foarte amuzant și incitant. Acest sezon se bazează pe cartea lui Anthony Bridgerton, care este o favorită a fanilor. Kate Sharma este un personaj atât de iubit. Poate că ar fi trebuit să fim mai emoționați, dar nu am fost, ne-am simțit doar mai incitați.

ELLE: Unde o regăsim pe Penelope în acest sezon?
N.C.: Al doilea sezon este ca epoca Britney Spears pentru ea: nu mai e o fată, dar nu e încă femeie. Cu siguranță a crescut, dar încă nu a ajuns acolo. După marea dezvăluire de la finalul sezonului trecut, începem să vedem din ce în ce mai mult partea sa de Whistledown în viața de zi cu zi. Începem să vedem că Penelope și Whistledown se confundă și asta a fost foarte nostim de jucat, pentru că este aproape ca și cum ai interpreta două roluri complet diferite. Nu cred că oamenii se așteaptă la asta.

ELLE: Ultimul sezon s-a încheiat cu marea dezvăluire că Lady Whistledown e, de fapt, Penelope. Cum ai aflat pentru prima dată despre această dezvăluire?
N.C.: Am aflat într-un mod neașteptat și foarte straniu. Eram pe un forum online al fanilor, pentru că voiam să absorb cât de multă informație aș fi putut despre Penelope, cât de repede se putea, odată ce am obținut rolul. Și am fost într-un asemenea șoc încât nu îmi venea să cred. În primul rând numai ideea de a fi fost distribuită în acest proiect este atât de incitantă, dar să aflu că rolul e încă și mai bun și că au avut încredere să îmi dea mie rolul – ăsta a fost incredibil. Nu știam dacă acest lucru urma să fie dezvăluit la finalul primului sezon, de fapt chiar l-am filmat la luni de zile după ce am terminat cu tot restul, pentru că nu reușeau să se hotărască dacă să facă sau nu dezvăluirea – iar apoi m-a sunat Chris Van Dusen, spunându-mi: „Ni se pare că are sens să facem dezvăluirea, din cauza felului în care se va dezvolta personajul Penelope în al doilea sezon.” Cred că veți vedea motivul, și acum e mult mai amuzant. Cred că, în cazul show-urilor care includ identități secrete, dacă ții lucrul acesta ascuns prea mult timp alegerea nu se justifică până la final. Cred că a fost alegerea cea mai inteligentă să arătăm publicului secretul devreme, pentru că va fi mai distractiv pentru ei acum să o privească pe Penelope, știind că trebuie să fie vicleană.

ELLE: De ce crezi că și-a creat Penelope acest alter ego?
N.C.: Penelope este un outsider în propria familie. Și chiar poate să separe lucrurile. De obicei ia o situație și spune: „OK, nu pot să gestionez asta chiar acum” și o pune pe un raft separat. Cred că i-ar plăcea să se exprime la fel de liber ca Eloise, dar lucrul acesta nu e în natura ei. Cred că este o scriitoare clasică, mulți scriitori sunt așa. Câteodată întâlnești oameni care au scris cele mai nebunești lucruri și de fapt sunt cele mai rezervate persoane dintr-o încăpere. Și stai și te gândești: „cum au ieșit din tine toate acele personaje?”. Cred, de asemenea, că s-a obișnuit să fie o observatoare întreaga ei viață. Ea se află în încăpere, dar nimeni nu o privește și nimeni nu vorbește cu ea. Are și un element de Matilda, ceva de genul: „am să mă răzbun fiind foarte isteață”. Dar Penelope nu poate pune chiar atâtea lucruri pe raftul despre care vorbeam, pentru că în cele din urmă se vor răsturna.

Citește continuarea în ELLE APRILIE 2022!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle