ELLE INTERVIU: Irina Deaconescu – „Dintotdeauna mi-am dorit să fiu o mamă tânără“

Irina Deaconescu este unul dintre starurile în plină ascensiune din YouTube-ul românesc. Acum este însărcinată, motiv să povestim pe îndelete despre maternitate… și online.

ELLE INTERVIU: Irina Deaconescu - „Dintotdeauna mi-am dorit să fiu o mamă tânără“

ELLE: Irina, în primul rând felicitări! Spune-ne, cum ai aflat că ești însărcinată? Ce ai gândit în prima clipă în care ai aflat? Ce gândești acum despre asta?
Irina Deaconescu:
Mulțumesc! Este o poveste destul de amuzantă, zic eu, legată de momentul în care am aflat că sunt însărcinată. Tot vedeam că au loc schimbări în corpul meu și i-am spus în glumă iubitului meu că s-ar putea să fim părinți. Am ieșit să facem niște cumpărături și am zis să cumpărăm și un test, dacă tot suntem în oraș. Am mers la baie să fac testul, l-am lăsat pe suportul pentru hârtie și, în timpul în care testul se colora, mă gândeam la cum o să ies din toaletă și o să îi fac o „glumiță” iubitului meu, spunându-i că sunt însărcinată. Am ridicat ochii și am văzut cele doua liniuțe (joke’s on you, Irina…), m-au lăsat picioarele și m-am blocat. Am ieșit și i-am spus prietenului meu că sunt două liniuțe pe test. S-a uitat la mine și i-a apărut un zâmbet imens pe buze. Mi-a spus „o să ne descurcăm, o să fie minunat. Suntem împreună în asta”, și în acel moment mi-a dispărut și mie toată teama și am început să mă bucur de minunea care ni s-a întâmplat. Acum suntem nerăbdători să vedem cum arată această minune.

ELLE: Vei fi o mamă foarte tânără. Te simți pregătită pentru etapa aceasta, care îți va schimba radical viața?
I.D.:
Dintotdeauna mi-am dorit să fiu o mamă tânără si se pare că s-a întâmplat mai repede decât mă așteptam. Sunt de părere că nimeni nu este pregătit pentru provocările care vin la pachet cu viața de părinte, indiferent de vârstă. Totul se învață pe parcurs. Am anumite frici, dar sunt sigură că viața mea o să se schimbe în bine. O să creștem frumos împreună.

ELLE: Ce schimbări ai început deja să observi la corpul tău? Cum te simți? Ce îți place și ce te provoacă la sarcină?
I.D.:
Sunt absolut fascinată de acest mecanism perfect și de toate modificările lui. Mereu îmi spun „tu îți dai seama că toate aceste schimbări au loc pentru că urmează să aduci pe lume un alt suflet?”. În primul trimestru nu au existat schimbări din punct de vedere fizic, dar mă simteam extenuată și stările de greață își făceau apariția în fiecare zi. La un moment dat, mă obișnuisem cu ideea că așa o să fie toată sarcina, și n-a fost așa. Acum sunt în trimestrul al doilea și stările de greață au dispărut, însă au apărut schimbările fizice. Șoldurile s-au lățit, burtica a crescut, vergeturile și-au făcut apariția, picioarele sunt din ce în ce mai butucănoase și grele. Încerc să nu mă panichez, chiar dacă nu mă mai încape nimic (nici măcar hainele iubitului meu, de care am tot profitat în ultima perioadă), vreau doar să mă bucur de aceste schimbări, pentru că știu că în câteva luni corpul meu o să revină la normal.

ELLE: Cum vede partenerul tău faptul că ești însărcinată? Care este planul vostru pentru creșterea și educarea copilului vostru?
I.D.:
Iubitul meu a fost cel care m-a făcut să mă relaxez în legătură cu faptul că vom deveni părinți. A fost foarte fericit și din prima clipă m-a făcut să văd sarcina ca pe o binecuvântare. Noi provenim din două familii foarte modeste, care s-au asigurat că, indiferent de lipsurile materiale, n-o să ne lipsească iubirea. Asta vrem și noi, un copil fericit, care să aibă parte de iubire în familie, ca mai apoi să o poată da mai departe. Sper să creștem un copil responsabil, care să nu aibă impresia ca totul i se cuvine și care să știe că nu trebuie să pună preț pe lucrurile materiale, pentru că adevărata fericire nu vine din lucrurile care costă. Mi-ar plăcea să creștem un copil plin de empatie și respect față de tot ce-l înconjoară, un copil curajos, care să aibă încredere în sine și să știe că orice e posibil.

de Ioana Ulmeanu
Fotografii: Raluca Ciornea

Citește continuarea în ELLE AUGUST 2020!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle