ELLE FASHION: Winnie Harlow – Nu cred în modele

Winnie Harlow a fost catapultată către faimă când, în cele din urmă, venise vremea diversității în modă. ELLE a vorbit cu ea despre cariera ei, despre colaborarea cu Tommy Hilfiger și despre modalitățile prin care rămâne echilibrată.

ELLE FASHION: Winnie Harlow - Nu cred în modele

Winnie Harlow este într-o ușoară întârziere când sosește la studio-ul din Nordul Londrei, pentru ședința foto cu ELLE. Se întâmplă în timpul London Fashion Week, și modelul de 25 de ani de origine jamaicană și canadiană (pe numele său real, Chantelle Brown-Young) are un program încărcat. Alături de colegele Candice Swanepoel și Hannah Ferguson, este imaginea colecției Tommy Hilfiger Icons.

Mai devreme în acea săptămână, Harlow a defilat în show-ul Tommy, pe care Hilfiger l-a conceput împreună cu campionul mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, iar azi pozează, în exclusivitate pentru ELLE, într-o selecție a pieselor Icons. Prin intermediul acestei colecții, Hilfiger sărbătorește aniversarea de 35 de ani a brand-ului său prin piese purtabile, cu design clasic, ce reinterpretează inspirația nautică a brand-ului. Gândește-te la dungi bretone, la ancore brodate și la o paletă de culori în roșu, alb și bleumarin.

După spusele lui Hilfiger, Harlow întruchipează perfect perseverența, pasiunea și optimismul reprezentate de brand. Când o privești pe Harlow în acțiune în studio, cât de ușor se mișcă în fața camerei, cât de multă încredere în sine arată, e aproape inimaginabil că nu și-a dorit să devină model. Harlow a crescut în Toronto, educată de o mamă singură care muncește ca hairstylist. Este copilul mijlociu și are două surori pe care le descrie, alături de mama sa, drept cele mai bune prietene ale ei, și patru frați și un tată despre care spune că îi sunt foarte apropiați, deși trăiesc tocmai în Jamaica.

La școală, micuța Winnie a fost hărțuită din cauza vitiligo-ului ei, o afecțiune a pielii pe care a dezvoltat-o de la 4 ani și care cauzează depigmentare. Într-un interviu pentru The Guardian, Harlow povestea cum, la 13 ani, a intrat într-un amfiteatru și colegii ei de clasă au început să facă zgomote asemănătoare mugetului vacilor. Este doar un exemplu a ceea ce a trebuit să îndure în timpul anilor de școală. După câteva încercări de a schimba școala, a început să studieze de acasă, dar în cele din urmă nu și-a terminat educația. Voia să devină balerină. Sau jurnalistă de entertainment. Dar, printr-o coincidență, a ajuns să fie model. „Niște prieteni de-ai mei din Toronto m-au întrebat dacă vreau să pozez pentru ei”, mi-a explicat, la două zile după ședința foto, când am reușit să vorbesc la telefon cu ea, din New York.

Aceste imagini cu o foarte tânără Winnie Harlow au ajuns pe Instagram, unde i-au atras atenția lui Tyra Banks, gazda de la America’s Next Top Model. Harlow a fost invitată să participe la show, și-a pus ghiozdanul deoparte pentru totdeauna și a plecat la Los Angeles, să înceapă filmările. Oricum, a fost eliminată din a doua rundă și acum își descrie experiența drept „complet inutilă pentru cariera mea”.

Între timp, Nick Knight, un fotograf britanic influent care a colaborat cu nume precum Kate Moss, Dior sau Alexander McQueen, a văzut, și el, imaginile cu Winnie pe Instagram. Knight a fost impresionat de aspectul unic al lui Harlow, dar și mai mult, de felul în care aceasta se mișca în fața camerei, și de cum reușea să înțeleagă hainele pe care le purta. Aceste calități, consideră Knight, sunt deseori luate de-a gata, dar sunt necesare pentru a reuși în cariera de model. După o invitație de la Knight, Harlow a zburat la Londra la vârsta de 19 ani, pentru o ședință foto pentru site-ul Showstudio. „Nu știam la ce să mă aștept”, spune modelul. „Nick a fost foarte drăguț și a fost o experiență foarte plăcută.”

Datorită lui Knight, Harlow s-a răzgândit în legătură cu un potențial viitor ca model. „Înainte de a începe să lucrez cu Nick, experiența mea cu modelling-ul nu era chiar uimitoare. Eram gata să renunț. Dar era o oportunitate de job pentru mine – să fac bani din asta. Aveam 19 ani și nu aveam nici un alt loc de muncă. Altfel, ar fi trebuit să mă întorc la școală. A fost o onoare să aud de la Nick că ar trebui să încerc să îmi fac o carieră. Și asta a fost ce am făcut.”

Pe repede înainte cu șase ani, și Harlow a devenit o față recognoscibilă, un model de succes care a lucrat cu nume ca Marc Jacobs, Moschino, Nike, M.A.C. Cosmetics și H&M, printre cele de pe lista ei mereu crescândă de clienți. În 2016 a apărut în albumul vizual al lui Beyoncé, Lemonade, iar doi ani mai târziu un vis i-a devenit realitate, când a defilat în show-ul Victoria’s Secret ca înger. Până la finalul lui 2019, avea să își lanseze o colecție de produse de machiaj, alături de Kim Kardashian, pentru linia KKW Beauty. „Am atâta admirație și respect pentru Winnie Harlow”, scria Kardashian pe contul său de Instagram. „Este definiția frumuseții autentice.”

Colaborarea cu Hilfiger s-a materializat în 2018, când designerul american i-a cerut lui Harlow, alături de Hailey Baldwin, să devină ambasadoare globală a brand-ului său, pe urmele lui Gigi Hadid. Hilfiger a explicat atunci pentru Vogue UK cum a căutat „modelele iconice de mâine”. A ales-o pe Harlow pentru că „Winnie a trecut peste obstacole enorme. Are un spirit minunat, și nu este doar deșteaptă, ci și foarte frumoasă și amuzantă.”

De Femke Schoonus
Fotografii: DELFOS PABLO

Stilist: Thomas Vermeer.
Model: Winnie Harlow / The Squad.
Coafură: Jordan J Braumant.
Machiaj: Kenneth So Voor Malin + Goetz En by Terry/ The Wall Group.

Colecțiile Tommy Hilfiger sunt disponibile în magazinele TOMMY HILFIGER din România.

Citește continuarea în ELLE IULIE 2020!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle