ELLE FASHION: 4 designeri români despre piesa lor preferată

Am luat la întrebări patru dintre cei mai cunoscuți designeri români despre piesa lor preferată, cea de care sunt mândri și pe care o privesc cu admirație, dintre toate cele pe care le-au realizat, în speranța că putem arunca împreună o privire în interiorul muncii și procesului lor creativ.

ELLE FASHION: 4 designeri români despre piesa lor preferată

Andreea Bădală, Carmen Secăreanu, Ioana Ciolacu și Cristina Săvulescu sunt nume de neignorat în peisajul modei de la noi, nu doar pentru că sunt designeri care activează de multă vreme în industrie, ci și pentru că viziunile lor au lăsat amprente serioase în moda românească în anii care au trecut de la debuturile lor.

În cazul Andreei Bădală, brand-ul ei, MURMUR, a devenit sinonim pe piața locală (și nu numai) cu o estetică power condimentată cu puternice accente senzuale. Piesele concepute de ea, păstrând aproape întotdeauna un aer erotic, concretizat prin detalii-semnătură inspirate din piesele de lenjerie ale anilor ’50, au fost purtate de cele mai vizibile staruri ale lumii și au dat naștere la numeroase copii.

Carmen Secăreanu, în schimb, a rămas mereu preferata unei nișe a cunoscătorilor și fanilor, cu piesele sale deconstruite, poetice, aproape monahale. Secăreanu face parte din acea categorie a designerilor rari ale căror haine, realizate chiar și cu un deceniu în urmă, par la fel de actuale și relevante azi, dar sunt și instantaneu recognoscibile. Hainele concepute de ea sunt atemporale, dincolo de tendințe de sezon și de mode pasagere.

Ioana Ciolacu, al cărei parcurs în modă a debutat fericit cu câștigarea unui concurs în cadrul căruia a fost mentorată de Stella McCartney, a reușit pe parcursul anilor de prezență în industria locală să arate consecvență din punct de vedere estetic și și-a croit un drum, dar și un public propriu, așa încât nu e deloc un lucru rar să-i zărești astăzi piesele în cluburile sau galeriile hip din București.

Iar Cristina Săvulescu a trecut spectaculos de la brand-ul sub nume propriu, pentru care realizează mai ales ținute de seară sau dedicate unor ocazii speciale, către Seen Users, un brand mai purtabil, mai actual, mai fresh și, cel mai important, ale cărui piese par să fie mereu relevante pentru momentul pe care îl traversează moda. Însă ce e cu adevărat special la Seen Users este acel twist ironic, sexy și neașteptat care se regăsește, invariabil, în fiecare dintre hainele care părăsesc showroom-ul alături de o clientă fericită.

Am vrut să aflăm cum s-au născut ideile din care au rezultat piesele lor preferate, ce criterii estetice și ce funcționalități au avut în minte atunci când le-au realizat, în ce contexte le-ar fi văzut purtate și cum le-au privit evoluând, după ce le-au dat drumul în lume. Le-am întrebat și în ce materiale și-au transpus ideile și de ce sunt aceste alegeri importante, și cum au decis asupra culorilor folosite. Și, mai ales, ne-am dorit să știm care este acel lucru care face ca o piesă vestimentară să fie cu adevărat specială pentru persoana care a creat-o, dar și pentru cele care o poartă. În cele din urmă, am vrut să știm ce feedback au primit în urma lansării respectivelor haine, cine le-a purtat cel mai bine și cum ar gândi acum acele piese, dacă le-ar re-edita. Citește în continuare răspunsurile lor.

Citește continuarea în ELLE MARTIE 2022!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle