ELLE DECORATION: De la clasic la modern

Dupa ce a locuit toata viata intr-o casa in stil victorian, Sally Walford a decis ca a venit timpul sa isi simplifice viata. Cu ajutorul designerului Bee Osborn, noua sa locuinta s-a transformat intr-un spatiu luminos si aerisit.

ELLE DECORATION: De la clasic la modern

Sa reduci este o experienta minunata, care te elibereaza, declara Sally Walford, reflectind la experienta prin care a trecut recent. Ramasa vaduva, ea a vindut casa in stil victorian care a apartinut familiei ei. Casa din sudul Londrei pe care a achizitionat-o in 2010 se afla intr-un cartier privat si a corespuns imediat nevoilor ei: un spatiu perfect pentru a-si primi familia si prietenii.

Construita la jumatatea anilor 80, casa are ferestre pe trei laturi, ceea ce ii asigura un interior luminos. Spatiul vast al living-room-ului aflat la primul etaj se repeta la dormitorul principal cu baie proprie, de la etajul al doilea. Tot aici se afla alte doua dormitoare si o camera transformata in sauna, exact pe gustul proprie¬tarei. Totul ar fi fost perfect, cu exceptia unei probleme destul de serioase la parter: „Debaraua era un bloc masiv, asezat in mijlocul holului, chiar in fata usii principale, explica Sally. „Trebuia sa ocolesti pentru a putea ajunge la etajele superioare sau in bucataria aflata in spate.

Sally s-a mutat aici in septembrie 2010 si spune ca experienta a fost traumatizanta. Desi a vindut sau a daruit majoritatea mobilei din vechea casa, lucrurile de care nu s-a putut desparti au incaput in 60 de cutii, care au umplut garajul. „Cu toate astea, planul a fost ca, in casa noua, sa optez pentru un design modern, cit mai simplu, insista ea.

„Nu am vrut sa mai folosesc mobila din lemn maro, am simtit ca este timpul sa las in urma stilul englezesc din vechea casa. Dupa ce a vazut lucrarile designerului Bee Osborn, a decis sa ii ceara ajutorul pentru decorarea noului spatiu, avind la baza culori calde si mobila pictata.

Text si styling: Celia Rufey / Naratives.
Fotografii: Jody Steward.
Traducere si adaptare de Silvana Dulama

Citeste continuarea in ELLE NOIEMBRIE 2013!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle