ELLE DECO: Reintoarcerea la splendoare

Reconditionarea unei case in stil victorian reprezinta o reala provocare, mai ales atunci cind aceasta este un laborator de idei mai putin conventionale.

ELLE DECO: Reintoarcerea la splendoare

Exista foarte multe case in stil victorian in partea de nord a Londrei, asemanatoare cu cea pe care Susan Miller-Jones si sotul ei Haydn Jones o detin, dar a lor este probabil singura din care a fost indepartata partea superioara a parterului pentru a se crea o scara. Susan a folosit acest artificiu pentru a elabora un aranjament opulent care incorporeaza candelabre sclipitoare, oglinzi aurite si elegante, tapete atemporale.

Daca te plimbi prin aceasta zona din nordul Londrei, vei vedea numeroase piete in jurul carora sint construite superbe case terasate, toate in forma celei pe care Susan si Haydn o detin. Multe dintre ele au fost modificate si li s-au adaugat extensii in spate pentru a le adapta cit mai mult stilului actual de viata. „Aceasta cladire a atras mereu atentia pentru ca este atit de neobisnuita. Pe inserate, oamenii se opresc de multe ori, cind sint luminile aprinse in interior, ca sa o cerceteze mai atent', spune Susan.

In 1960, cladirea a apartinut unui arhitect care a tratat-o ca pe un laborator de idei mai putin conventionale pentru amenajarea spatiului. „Se pare ca a pus un pariu cu mentorul sau care a afirmat ca nu va fi capabil sa elaboreze scara perfecta, asa ca, intr-un singur weekend, a scos podeaua. Se zvoneste ca aceasta ar fi fost ultima picatura care a pus capat mariajului lui', spune Susan.

Fotograf: Rachael/Narratives.
Text si styling: Rachel Leedham/Narratives
Traducere si adaptare de Andreea Trifas

Citeste continuarea in ELLE SEPTEMBRIE 2013!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle