ELLE BEAUTY: Virtual Beauty

De la aplicatiile de machiaj si pana la Snapchat, avem tehnologii prin care putem incerca coafuri, culori de iris, machiaje si deghizari de Halloween. Intrebarea este doar cat de aplicabile sunt aceste experiente virtuale in viata reala. Si unde s-ar putea ajunge cu progresul experimentarii?

ELLE BEAUTY: Virtual Beauty

Machiajul nu e un angajament de lunga durata, scapi de el de indata ce te demachiezi, dar parca tot e mai usor sa il incerci pe o aplicatie decat sa il aplici in zece pasi. Tin minte, pe vremuri, cand am descoperit site-urile in care puteai sa-ti incarci poza pentru a incerca diverse coafuri, machiaje si culori de iris, ca varietatea de combinatii si print screen-urile in Paint mi-au ocupat cateva zile bune.

E adevarat, in acea perioada ma cautam intens, printre zeci de nuante, astfel am ajuns sa pot spune ca, de-a lungul timpului, am incercat toate tunsorile, culorile de par si de iris chiar si in realitate. Pentru ca experientele virtuale nu puteau sa ma implineasca.

Dar nici programele disponibile atunci nu erau la fel de flexibile ca acelea din ziua de azi. Se lucra pe poze statice, pe cand acum tehnologiile sunt sensibile la miscare, iti mapeaza chipul si iti arata schimbarile in timp real, pe camera smartphone-ului. Practic, poti testa direct pe fata ta o multime de nuante, in realitatea augmentata.

Recent mi-am descarcat o aplicatie de machiaj, am selectat un look cu un smokey eyes intr-o nuanta verde menta si am inceput sa-mi terorizez colegele de redactie, pacalindu-le sa se uite in camera telefonului meu. Si, fara preaviz, se vedeau pret de cateva secunde cu un machiaj demn de Carnavalul de la Rio. Reactia? In mod surprinzator, se speriau si se fereau, desi nu exista riscul sa se manjeasca.

Dupa cum au aratat numeroase studii, creierul face cu greu diferenta, ca traire emotionala, intre o experienta reala, una virtuala si una imaginara (nu-i asa ca ai un sentiment de satisfactie cand iti imaginezi ca ai fi zis lucrul potrivit, intr-o discutie care deja a avut loc, desi nu a fost asa?).

Iar daca acest lucru e adevarat, inseamna ca si reversul medaliei trebuie sa se aplice. Adica, atunci cand incerci virtual un ruj, o coafura sau o culoare de fard si prima reactie e placuta, e evident ca trebuie sa-ti oferi acea experienta, indiferent ca asta ar insemna sa inveti o tehnica de machiaj sau sa iti completez beauty kit-ul cu cateva culori noi.

Text: Lavinia Gogu
Foto: Imaxtree

Citeste continuarea in ELLE MAI 2016!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle