ELLE BEAUTY: It’s showtime!

Chiar daca nu sintem artiste,ci fete obisnuite sa stam in spatele scenei (adica a birourilor), tehnologii precum Facetime sau Skype ne pun in prim plan chipul. Ce putem face sa ne aratam in cea mai buna lumina?

ELLE BEAUTY: It’s showtime!

Te sun eu in cam, uh… in cinci minute, ii spun iu¬bitului meu inghetind pe balcon si privindu-mi fata cu pupilele dilatate de adrenalina si cu mimica alterata de panica. Pentru ca nimic pe lumea asta nu m-a pregatit pentru primul apel cu imagine video. Stateam linistita sortindu-mi hainele pentru spalat si dus la curatat, tronind ca o regina in mijlocul lor, cu parul strins si fara vreo urma de machiaj pe fata, cind suna telefonul. Il cuprind relaxata, cind vad ca ma suna el, cu dor, de departe… Ce dragut!

Dar la o a doua privire observ ca pe ecranul telefonului scrie Facetime. Face Time? M-am convins intr-o clipita ca smartphone-urile sint lucrul diavolului pentru ca nu e deloc „timpul pentru fata, cum ar traduce Google Translate – arat la fel de sifonata precum hainele pe care le-am despachetat din valize. Iar in jurul meu e un dezastru care l-ar speria si pe cel mai dezordonat dintre paminteni. Privesc ecranul in continuare, ascultind dezolata ringtone-ul repetitiv si enervant, ales chiar de mine, pe numele lui Anticipation(!), cind imi vine ideea ca as putea iesi citeva secunde pe balcon sa-i spun ca nu pot sa vorbesc.

Am remarcat putina stupefactie (probabil se intreba de ce nu pot sa vorbesc din casa si ce-i cu reactia de om surprins in flagrant delict), dar nici n-am asteptat raspunsul inainte sa inchid. In timp ce ma regrupam si incercam sa remediez cit de cit situatia pentru a suna inapoi (doar nu era nici un delict flagrant), primesc un mesaj pe Whatsapp: „sweet :), insotit de o poza a conversatiei de mai devreme. Deci nu era suficient ca am patit asa ceva, dar acum existau si dovezi foto ale unei reactii ciudate si ale unei fete distorsionate deoarece statea mult prea aproape de camera, ale unei priviri de iepure surprins de faruri.

Iar, colac peste pupaza, observ in coltul mic din dreapta, sus, ca el arata fix ca de obicei, adica superb. M-am enervat putin pentru ca el a simtit nevoia sa imortalizeze imaginea si nu imi dadeam seama: comentariul era ironic sau pe bune? Dar abia atunci mi-am dat seama ca, desi poate sintem putin ironice cind vedem poze pe care oamenii si le fac cu mina lor (asa-zisele selfies), desi stim ca nu putem arata mereu ca in poza de profil de pe Facebook sau ca in instantaneele cu filtre de pe Instagram, treaba asta cu comunicarea de pe camera telefonului sau a laptopului e foarte serioasa.

Its show time si pentru noi, femeile care stam mai mult in spatele scenei si al birourilor! In zilele noastre, prin intermediul unui program precum Skype sau Facetime, poti face un interviu pentru un job sau poti mentine flacara unei relatii la distanta. Deci, cum putem arata decent pe web?

Text: Lavinia Gogu
Foto: Make up For Ever

Citeste continuarea in ELLE NOIEMBRIE 2013!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle